Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A lengyel űrbemutató a Clyde Space-et választotta

Összeállította: B. P. | Pixabay | 2019.10.07. |
Clyde Space
A lengyel űrbemutató a Clyde Space-et választotta
A KP Labs megrendelést adott a skót Clyde Space-nek, mely alvállalkozó lesz a vállalat Intuition-1 projektjében. A KP Labs az európai és amerikai vállalatok 8 ajánlatának értékelése után választotta a Clyde Space-t. Az Intuition-1 a Föld megfigyelését egy hiperspektrális eszköz használatával, s a mélyebb neurális hálózatokon alapuló fejlett adatfeldolgozással végzi, amely a műholdra kerül. Ez lehetővé teszi a cubesat számára, hogy gyorsan értékelje a növények és erdők állapotát, előre jelezze a terméshozamot, és szennyezési térképeket hozzon létre a városoknak. A közelmúltban aláírt szerződés kiterjed ezekre a szolgáltatásokra.
A projektet 2018. január és 2023. december között kell végrehajtani. Jelenleg a kutatás és fejlesztés folyamatában van, a bevezetést, amely a műholdat a 600 kilométeres alacsony Föld-pályájára helyezi, 2022 év vége és 2023 kezdete között tervezik.
Az ügylet keretében a Clyde Space fejleszti a műholdas buszt, beleértve a fedélzeti számítógépet, a kommunikációs rendszereket, a hozzáállás-vezérlő és elektromos rendszert. A skót gyártó felelős a műhold elindításáért és szervezéséért is.
A KP Labs 2016-ban a Sziléziai Műszaki Egyetem mérnökei által létrehozott csapat azt állítja, hogy a műholdas és informatikai megoldásokra összpontosít: a Föld megfigyelésére, a számítógépes látásra, a gépi tanulásra. A lengyel cég a HyperCam projekt részeként fejleszti a műholdat, amelyet az ország Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Központja társfinanszíroz.
A projekt értéke 19,3 millió zloty (5,1 millió dollár), amelyből az NCBR az intézmény adatai szerint több mint 13,9 millió zlotyt fedez.
Még nincs értékelve