Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Már érdeklődnek az új Qualcomm-robotok iránt

Benkő Péter összeállítása | Piqusels | 2020.10.20. |
Qualcomm-robotok
Már érdeklődnek az új Qualcomm-robotok iránt
Nemrég jelentette be a fejlesztő a Robotics RB5 platformját, amely 5G- és 4G-csatlakozással, eszközön található AI-vel, kiváló számítási és intelligens érzékelési képességekkel rendelkezik. A Qualcomm QRB5165 típusú processzort a robotikai alkalmazásokhoz alakították ki. Egy nyolcmagos Qualcomm Kryo-val rendelkezik, amelyhez egy Adreno 650 GPU és egy digitális jelfeldolgozó tartozik. Ezek teszik szupergyorssá: feldolgozási sebessége 2 gigapixel/másodperc, 8K-s videofelvételt képes végrehajtani 30 kép/mp-en, és 200 megapixeles fényképeket tud kezelni.
Az AI-motorral párosítva a sebesség javítja az ipari robotokat, a katonai alkalmazásokat, a kiskereskedelmi és vendéglátási folyamatokat. Az RB5 hét egyidejű videokamerát kapott, amelyek olyan tevékenységeket végezhetnek, mint az objektumok észlelése és osztályozása, navigáció és útvonaltervezés.
A robotok iránti érdeklődés már beindult, mintegy 20 vállalat, köztük az LG, a Skydio dróngyártó, az NXT Robotics biztonsági robotgyártó, valamint a kínai szállítórobot- és a Meitun dróngyártó érdeklődik a technológia iránt, és valószínűleg használni fogja azt, tájékoztatott a Qualcomm. – A kiegészítő technológián több mint 30 hardver- és szoftverüzem dolgozik. Az RB5 platformon alapuló kereskedelmi termékek várhatóan 2020-ban elérhetők lesznek – mondta Dev Singh, a Qualcomm robotika, drónok és intelligens gépek üzletvezetője.
Még nincs értékelve