Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megfigyelnek – de ez most hasznunkra válhat!

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2020.07.22. |
Megfigyelnek – de ez most hasznunkra válhat!
Jóváhagyásra vár a kormány mesterséges intelligencia (MI) stratégiája. A magyar vezetők kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a XXI. század egyik legígéretesebb innovációjának, amivel ideje megbarátkozni. De hogyan könnyíti meg használata a mindennapjainkat, mit is ad a mesterséges intelligencia?
Lassan életünk minden területén helyet kap. Számos felhasználási módja létezik: alkalmazzuk arcfelismerésre, állapotfelméréskor, röntgen- vagy hazugságvizsgálat során, önvezető járművekben, de automatizálttá válhat az egészségügyi ügyintézés egy része is, ami rengeteg időt takarít meg!
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint felvetődik a kérdés: veszélyként vagy lehetőségként tekintsünk a folyamatra? Az biztos, hogy a technológia csak eszköz, amit a felhasználó szándékai határoznak meg. Szerencsére számtalan előremutató kezdeményezés zajlik ezen a téren.
A webáruházak értékesítését segítő MI például a kereskedők és a vásárlók érdekeit szolgálja. – Ilyenkor az MI-rendszerrel működő webshop személyre szabott ajánlatokat küld. Nem befolyásol, csupán felméri a vásárlási szándékot az alapján, hogy milyen termékeket tekintettünk meg. Maga dönti el, hogy levelezési szokásaink alapján mennyire gyakran keres ajánlatokkal – magyarázza Surányi Ferenc, egy, a fenti területtel foglalkozó cég ügyvezetője.
A MI az első rendszer, amely valóban teljesen automata. Hozzá sem kell nyúlni, nem kell beállítani, nem kell levelet írni! Ilyen még nem volt Magyarországon, de világszinten is kevés hasonló szoftver létezik.
Még nincs értékelve