Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megfizethető robotra van szüksége? Jön EVA!

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2020.06.17. |
EVA, robot
Megfizethető robotra van szüksége? Jön EVA!
Egy robotikai cég telepén járunk éppen. Az egyik sarokban bonyolult mozdulatokat végez egy robotkar: hat „ízület” csavarodik és fordul el egymáson, pont olyan sorrendben, mintha az ipari termelés világában címkéket helyezne el csomagokba. Neve is van, „ő” EVA.
Ez a robotkar Suryansh Chandra volt építész és üzleti partnere, Mostafa Elsayed munkájának eredménye. – A robotika demokratizálásának azzal a szándékával indultunk, hogy az automatizálást a lehető legtöbb ember számára elérhetővé és megfizethetővé tegyük – mondja Chandra.
A fejlesztők úgy gondolják, több ezer – ha nem több millió – kisebb vállalkozás működik a világon, melyeknél sok-sok ismétlődő feladatra, mozdulatra van szükség, de nem engedhetik meg maguknak hatalmas és drága ipari robotok beszerzését. Az EVA-t viszont olcsó, megbízható alkatrészekből fejlesztették ki, pont ezért. Ugyanazokat a motorokat használja, amelyek az elektromos ablakokat vezérlik az autókban, miközben a számítógépes chipek hasonlók a fogyasztói elektronika üzletágához. Ez a megoldás várhatóan lehetővé teszi az EVA megfizethető áron történő eladását is.
Még nincs értékelve