Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Merénylet Tuniszban – biztonságban a Magnus Expedíció

Presztízs Média | Hankusz Kálmán | 2015.03.19. |
Magnus Expedíció
Merénylet Tuniszban – biztonságban a Magnus Expedíció
A Földközi-tenger megkerülését célul kitűző – Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta – Magnus Expedíció éppen Tuniszban tartózkodott a 22 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény idején. Fellegvándoraink biztonságban vannak, a tervek szerint folytatják útjukat.

A rossz időjárás miatt néhány napot a Baleári-szigeteken időző Magnus Expedíció Tunézia felé vette az irányt. A Fellegvándoroknak nyugodt útjuk volt az afrikai ország felé, ott viszont már nem várt események középpontjába kerültek.  
 
- Ha már Tunéziában jártunk, természetesen nem hagyhattuk ki Karthágót, de ami ezután következett, az egyszerűen borzalmas – kezdte Hankusz Kálmán. – Szerda délután éppen Tuniszban autóztunk, a város tele volt rendőrökkel, katonákkal, akik minket is megállítottak, majd gyorsan tovább engedtek. Azt hittük, ez itt természetes állapot, de amikor a minket szállító taxis bekapcsolta a rádiót, elmondta, hogy az egyik múzeumban 22 ember halálát követelő terrorcselekmény történt. Ez egyszerűen borzalmas! Szinte azonnal csörgött a telefonom, a diplomáciai kapcsolattartónk hívott, izgatottan arról érdeklődött, jól vagyunk-e. Elmondtuk, hogy minden rendben, éppen autózunk kifelé Tunisz belvárosából. Utólag belegondolva, hátborzongató, hogy hozzánk közel, és éppen az ott tartózkodásunk idején történt egy ilyen borzalmas merénylet. Bízom benne, hogy néhány órán belül sikerül továbbrepülnünk, s folytathatjuk utunkat. 
 
Még nincs értékelve