Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A NASA legrégebbi mérnökével erősít az égbe törő Uber

Szilvási-Kassai Eszter | Digital Trends | 2017.05.30. |
NASA, Uber
A NASA legrégebbi mérnökével erősít az égbe törő Uber
Igazi nagyágyút igazolt nemrégiben az Uber legújabb projektjéhez: a repülő autókból álló fuvarozó hálózatról szóló, nagyratörő álmait megvalósítani kívánó vállalat a NASA legrégebbi mérnökét szerződtette le. Mark Moore kutatómérnök harmincévnyi munkaviszony után hagyta ott a NASA-t, hogy az Uber Elevate nevű nagyszabású projektjén kezdjen el dolgozni, mint a repülésfejlesztési ág igazgatója.
Nem az lesz a feladata, hogy megalkossa a teljes légi autós flottát a hozzá tartozó rendszerrel, hanem hogy megoldást találjon az olyan problémákra, amik egy helyből felszálló légi járműnél felmerülhetnek. Számolnia kell mindezek mellett a zajszennyezéssel, az eszközök hatékony üzemeltetésével és a menetidőkkel is.
Nemzetközi sajtóértesülések szerint az Uber nem maga fogja gyártatni az ehhez szükséges eszközöket, hanem csupán a fejlesztésekkel, egy komplex ökoszisztéma kidolgozásával kívánja fénysebességre kapcsolni a fuvarozó ágazat fejlődését. Cél, hogy az Uber olyan autókkal valósítsa meg a közösségi szolgáltatásokat, amelyek olcsóbbak, gyorsabbak, hatékonyabbak. A mérnök szerint annak ellenére, hogy az Airbus már ebben az évben elkezdheti saját légi autóinak tesztelését, továbbra is az Uber a legesélyesebb arra, hogy ezeket a nagyszabású vágyakat meg is valósítsa a közeljövőben.
Még nincs értékelve