Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Négy óra helyett 50 perc

Összeállította: Benkő Péter | Pixabay-Wikimedia | 2019.01.29. |
hyperloop
Négy óra helyett 50 perc
A HyperloopTT bemutatja az első teljes méretű Hyperloop kapszulát Spanyolországban. A cég szerint az utasoknak „szárny nélküli repülőgépre” kell gondolniuk, mely 5 tonnás, és 30-40 utast képes szállítani. Külső része szénszálas kompozitokból áll, melyek megóvják az utasokat, ha megsérülne a külseje.
A hiperlooptechnológia hat éve fejlődik. A mérnökök egy olyan rendszert terveznek, amely vákuumcsövekben mágneses utaskapszulákat használ, hogy radikálisan gyorsítsa az utazást.
A közlekedési rendszer ötlete a Tesla és az SpaceX alapítójától, Elon Musktól származik. 2012-ben hozta nyilvánosságra ezt, lehetővé téve a vállalkozásoknak a technológia megépítését.
A HyperloopTT jelenleg 800 mérnökkel dolgozik a technológián. – Ennek a kapszulának a megteremtése több mint egy évig tartó fejlesztést jelent – mondta Dirk Ahlborn, a HTT társalapítója és vezérigazgatója. Mindössze öt év alatt megterveztük és kifejlesztettük a Presztízs MagazinHyperloop számára szükséges eszközöket az új levitációs rendszerrel, vákuumszivattyúkkal, akkumulátorokkal és intelligens kompozitokkal.
Jövőre a kapszula teljes mértékben készen áll az utasok számára, ám nemrég az építészek és a mérnökök előrevetítettek egy tervet, melynek megvalósításával egy nap összekapcsolnák Amszterdamot Frankfurttal, és az emberek 50 percen belül utazhatnának a két város között (jelenleg 4 óra a menetidő vonaton).
Még nincs értékelve