Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem unatkoztak Izraelben a Fellegvándorok

Presztízs Média | Hankusz Kálmán | 2015.04.07. |
Magnus Expedíció
Nem unatkoztak Izraelben a Fellegvándorok
A Magnus Expedíció tagjai hosszabb időt töltöttek Izraelben, a Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta csapat eljutott a Galileai-tenger partjára, járt a Golán-fennsíkon, repült a Holt-tenger medencéje fölött, de a Fellegvándorokat Tel-Avivban fogadta Magyarország izraeli nagykövete is.
Mint arról már korábban beszámoltunk, Ciprus érintésével Izraelbe érkezett a Földközi-tenger körberepülését célul kitűző Magnus Expedíció. A fogadtatás barátságos volt, magyarul beszélő segítő is fokozta a fiúk komfortérzetét, ám kisebb gond azért adódott…
 
- Mivel Izraelben csak helyi pilótával lehet repülni, így Zoliék repülővel mentek Ne
tanyába, engem pedig kocsival vittek oda
– kezdte Hankusz Kálmán. – Mi simábban értük el a kitűzött célt, Zoliéknak azonban kicsit nehezebben sikerült, mert a fék alapból egy elég gyenge szerkezet. Egy hosszú leszállópályán nem okoz gondot a landolás, de a netanyai mindössze 700 méter. Az sem könnyített a dolgon, hogy a leszállópálya elején villanyvezeték van. 
 
Presztízs MagazinKálmán és Zoltán Izraelben több meghívásnak is eleget tett, persze, ez nem esett nehezükre, vendéglátóik kedvesek, készségesek voltak, a srácok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. 

- A következő napon gyakorlatilag körberepültük az országot, jártunk a Galileai-tenger partján, a Golán-fennsíkon, repülünk a Holt-tenger medencéje fölött – sorolta a fotós-producer. – Utóbbi érdekessége, hogy a hegynek tűnő domborulatok tulajdonképpen a tengerfenék domborzata. A hegyek vonalában repültünk, a földtől mindössze 150-200 méter magasan, ám a magasságmérő mínusz 100-300 métert mutatott!  És a szerkezet nem hazudott, mert valóban több száz méterrel jártunk a tengerszint alatt. Ennek tudatában még érdekesebb volt a repülés. 

Presztízs MagazinMásnap a tel-avivi magyar nagykövetségre voltak hivatalosak a Magnus Expedíció tagjai, országunk izraeli nagykövete fogadta őket.
 
- Kisebb közönségünk lett ott hirtelen, élménybeszámolót tartottunk az expedíció eddig megtett szakaszairól – mesélte Hankusz Kálmán. – Utána sem unatkoztunk, a következő napon egy-egy nyitott, könnyű repülőgéppel végigrepültük az izraeli tengerpart legszebb részeit, érintve Caesarea-t is. Húsvét előtt egy helyi farmer hívott meg minket magához, ahol virágzó narancsültetvényekben gyönyörködtünk, megkóstoltuk az általunk szedett grapefruitot. Érdekes, hogy itt édes, nem keserű, de ettünk olyan gyümölcsöket is, melyeknek a nevét sem tudom. A családi asztalhoz is meghívást kaptunk, a húsvét előtti vacsorát együtt költöttük el. Nagy élmény volt betekintést nyerni az izraeli mindennapokba, megismerkedni a szokásokkal.
 
Még nincs értékelve