Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Planetary Society sikeresnek nyilvánította a napfény-vitorlázást

Összeállította: B.P. | Wikimedia – Josh Spradling/The Planetary Society | 2020.01.27. |
A Planetary Society sikeresnek nyilvánította a napfény-vitorlázást
A LightSail 2 a Space Test Űrprogram 2 küldetésének egyik elemeként indult, amelyet egy Falcon Heavy rakéta bocsátott útjára még június 25-én a Kennedy Űrközpontból. A LightSail 2-t egy nagyobb műholdból, a Prox-1-ből engedték ki július 2-án. A program 7 millió dollárba került, amelyet a The Planetary Society adományokból gyűjtött. Az űrhajót egy partnercsoport építette, köztük a Stellar Exploration, az Ecliptic Enterprises Corporation, a Cal Poly San Luis Obispo és a Georgia Tech.
Az elindított kis műhold sikeresen bebizonyította, hogy képes keringési pályáját megváltoztatni egy napelemes vitorlával. A LightSail2 négy nap alatt 1,7 kilométerrel megemelte pályáját. A vezérlők azt tervezik, hogy körülbelül egy hónapig folytatják az űrhajó emelését a vitorlával, miközben arra is felhasználják az időt, hogy finomítsák az űrhajó műveleteit.
Néhány további teszt elvégzését is tervezi a projekt, amint a pálya emelési fázisa lezárult, például, megváltoztatják a vitorla tájolását, hogy az eredmény eltérését pontosan mérhessék. Elmondták, hogy a projekt megkísérelhet egy „célzott visszatérési” kísérletet – a vitorla segítségével irányítva az űrhajó visszatérését.
A szervezet egy nemzetközi versenyt tervez új projektek ötleteinek felkutatására, amelyek támogatják a Naprendszer feltárására irányuló szélesebb körű erőfeszítéseiket, a folyamatos technológiai fejlesztések mellett.
Még nincs értékelve