Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A startupok már a koronavírus utáni okosvárosokat fejlesztik

Összeállította: Ren | archív | 2021.04.28. |
okosváros, startupok
A startupok már a koronavírus utáni okosvárosokat fejlesztik
A brit programban résztvevők különféle megoldásokat dolgoznak ki és modelleznek arra vonatkozóan, hogy a városok hogyan használhatják fel a különböző intelligens megoldásokat a Covid utáni világhoz való alkalmazkodás során.
A Smart City Innovation Testbed programnak az angliai Salfordban található MediaCityUK irodapark ad otthont. A fejlesztések között megtalálhatók például a levegőminőséget monitorozó vagy az idősek elesését figyelő megoldások. De akad köztük olyan is, melynek segítségével a városlakók a köztéri lámpaoszloppal is kommunikálhatnak, és megoszthatják véleményüket a szükséges fejlesztésekről.
 
Ez az első ilyen kezdeményezés az Egyesült Királyságban. A MediaCityUK partnere a Connected Places Catapult. A vállalat a jövő városait és a közlekedést felpörgető technológiákkal foglalkozik. A projekt vezetője az edinburghi és manchesteri székhelyű UP Ventures.
A startupok a program végén mutatják majd be munkájuk eredményét. A MediaCityUK technológiai infrastruktúrája révén a cégek valós laborkörnyezetben dolgozhatják ki és tesztelhetik fejlesztéseiket. A cél a többi között annak feltérképezése, hogyan, miként fejlődhetnek a városok a dolgok internete széles körű alkalmazásával.
 
Még nincs értékelve