Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Te is lehetsz űrhajós!

Szilvási-Kassai Eszter | NASA | 2017.06.12. |
NASA, űrhajók
Te is lehetsz űrhajós!
Február elején indított kampányt a finn Cohu Experience nevű cég, melynek keretében közönségi finanszírozásban gyűjt forrást egy olyan applikációra, mellyel bárkiből űrhajós válhat. A kezdeményezés olyannyira bizonyult sikeresnek, hogy kevesebb, mint egy óra alatt egymillió eurót gyűjtöttek össze.
Mi kell ahhoz, hogy valaki űrhajós legyen: sok éves kiképzés vagy egy egyszerű okostelefonos alkalmazás? Egy finn cég ez utóbbival kecsegtet, hiszen olyan fejlesztésre gyűjtenek, amellyel ki lehetne választani azt az asztronautát, aki 2018-ban felmegy a Nemzetközi Űrállomásra egy suborbitális repülés keretében.
A tervek szerint az applikáció még ebben az évben megjelenik, az alkalmazás pedig intelligenciateszteket és speciális játékokat tartalmaz majd, melyek kitöltésével a felhasználók pontokat gyűjthetnek. A legügyesebbek egy kéthetes űrhajós-kiképzésen vehetnének részt az Egyesült Államokban, Európában és a világ számos más pontján. Végül már csak 12 döntős marad, akik újabb kiképzésen, ezúttal egy három hónapos programban vehet részt, a győztes pedig 2018-ban felmehet majd a világűrbe.
Még nincs értékelve