Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Telepítse Skandináviába adatközpontját!

Összeállította: B.P. | Wikimedia/Victorgrigas | 2019.08.14. |
Telepítse Skandináviába adatközpontját!
Rohamosan terjednek az adatközpontok a skandináv országokban, ahol rengeteg energia spórolható meg a hűtésen. Új adatközpont építésekor ma már egyre inkább figyelembe veszik az adott ország átlaghőmérsékletét. A hűvösebb klíma miatt jelentős energia- és költségmegtakarítás érhető el a szerverszobák hűtésekor. Fő költségtényező a klimatizáció, a gépterem megfelelő, 20 fok körüli hőmérsékletének egyenletes biztosítása. Fontos ez azért is, mert egyes előrejelzések szerint jövőre az Európai Unió teljes energiafelhasználásnak 2-3%-át teszi majd ki az adatközpontok fogyasztása.
A skandináv országok jól példáznak egy másik nemzetközi trendet – egyre fontosabb a környezettudatos, zöld gondolkodás. Svédországban tudatosan építettek lakóparkot adatközpont mellé, és az ott termelődő hővel fűtik a házakat.
Jó hír, hogy a hazai szerverparkok közül is vannak, amelyek élen járnak az energiahatékonyságban, környezettudatosságban, melyek előnyeit, például az energiaspórolással járó alacsonyabb költségeket, a magyar ügyfelek is élvezhetik. Bár a globális cégek számára valós lehetőség, hogy kihasználják a geográfiai előnyöket, a hazai kis- és középvállalatok többségének nem jelent alternatívát távoli országba költöztetni a szervert.
Még a legmodernebb hazai adatközpontok sem érhetik utol a hidegövi országokat energiahatékonyság szempontjából, de globális viszonylatban ezen a területen is jól szerepelnek, és minden egyéb technikai szempont tekintetében képesek felvenni a versenyt, akár a skandináv vetélytársakkal is.
Még nincs értékelve