Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Testhővel működő okosóra

Szilvási-Kassai Eszter | Google Play | 2017.02.09. |
okosóra
Testhővel működő okosóra
A Matrix Industries a testben rejlő energiákat ötvözte a testen viselt digitális eszközök energiaigényével – így születhetett meg egy olyan okosóra, amely a testünk hőjét hasznosítva működik.
A PowerWatch elnevezésű intelligens karóra egy úgynevezett miniatűr termoelektronikus generátorral működik, mely a test által leadott hőt alakítja át árammá. A működési mechanizmus lényege, hogy az óra egyik fele a hőforrás közelében van, tehát közvetlenül a testtel érintkezik, a másik fele viszont rejtett hűtőbordák által hűvösen van tartva. Így alakul ki egy áramkör. Amikor a karórát levesszük a csuklónkról, működésbe lép a beépített akkumulátor.
A PowerWath – azon túl, hogy a megmutatja a pontos időt –, még a sportban is segít bennünket, ugyanis a fitneszórákhoz hasonlóan le tudja követni mozgásunk intenzitását. Sportolás közben testünk több hőt ad le, így az intelligens óra egyszerűen ki tudja számolni azt, mennyi kalóriát égettünk el. Az óra közösségi finanszírozásban valósul meg, már most le lehet adni rá az előrendelést az Indiegogo-n, a szállításra azonban bő fél évet még biztosan várnunk kell.
Még nincs értékelve