Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A jövő autója önmagát fogja vezetni

Mándoki Tamás | mynrmacommunity.com-sciencegravity.blogspot.hu | 2013.04.05. |
autó
A jövő autója önmagát fogja vezetni
Alig 10 éve még senki sem gondolta volna, hogy eljöhet az az idő, amikor a vezetésnél nem lesz szükség sofőrre. Önvezető autók már most is léteznek, és már nem kell sokat várni arra, hogy sorozatgyártásuk megkezdődjön…

Minden jel arra mutat, hogy a közlekedési balesetek többségét nem a gépjárművek meghibásodása okozza, hanem a vezető, akit számtalan tényező befolyásolhat vezetés közben. Egy önvezető autóval a vezetés teljes egészében a gépjárműre van bízva, így telefonálhatunk, sőt, akár internetezhetünk utazás közben. Valószínűleg ezek a lehetőségek ösztönözték a világ autógyártóit, hogy forradalmasítsák az autóvezetést azáltal, hogy megtervezik az intelligens autót.

Presztízs Magazin

Talán nem meglepő, hogy egy ilyen nagyszabású, és valóban forradalmi ötletre a Google is lecsapott, és már létre is hozta a robotautó első működő, beszéddel is vezérelhető prototípusát. A legnagyobb kihívás azonban, hogy a rendszer minden körülmények között kiszámítható legyen, valamint a legváltozatosabb forgalmi viszonyok között is megállja a helyét. A Google az autógyártó cégek számára kívánja értékesíteni az újfajta technológiát, amely elsőként egy átalakított Toyota Priusban debütált. Az intelligens autó tehát óriási lehetőségeket rejt, éppen ezért nem csak a Google az egyetlen vállalat, amely ezzel kísérletezik.
Szenzorokkal működő autót tervezett a Nissan is, amely egyfajta hibrid kategóriának tekinthető, hiszen ember is vezetheti. A Nissan Leaf 100 százalékig elektromos, és képes az útvonalak megjegyzésére, amelyen később önmagától is képes elnavigálni.  Hasonló tervei vannak az Audinak is, a német gyár az idén mutatta be azt a prototípust, ami képes átvenni az irányítást forgalomban, de csak akkor, ha arra a vezető utasítást ad. A technikai újítások tehát garantáltan megváltoztatják majd a vezetésről alkotott képünket, ugyanakkor az önvezető autók elterjedése nagymértékben függ az áruktól, illetve attól, hogy a közönség mennyire tud majd megbarátkozni velük.

Átlag: 4.5