Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egzotikus bevándorlók Nagy-Britanniában

Tancsa Ágnes | 2010.06.22. |
Egzotikus bevándorlók Nagy-Britanniában
Törpekenguruk, brazil földi malacok, skorpiók, szibériai mókusok telepedtek le a szigetországban. Az Eden Wildfife Report tanulmánya szerint - hivatalos megfigyelési adatokra támaszkodva – Anglia keleti partjainál a legnagyobb az egzotikus állatok populációja. Harminc és ötvenezer egyedszámúra tehető az örvös törpepapagájok, és tizenháromezerre a sárga-farkú skorpiók száma.

Feltételezések szerint az állatok egy része az 1800-as évek második felében, a brit kereskedelmi hajók fedélzetén jöhettek az országba, és azóta szaporodni kezdtek. Azonban jelentős részük felelőtlen állattartóktól kerülhetett a vadonba, ezeknek az állatoknak szerencséjük volt, alkalmazkodtak a számukra ismeretlen körülményekhez és szaporodni is képesek voltak. Így kerülhetett a vadon állatai közé a szibériai mókus, a brazil földi malac, amiből még csak tíz példány él Cumbria erdeiben. Van azonban ezer olyan vadkan, amelyek francia és svéd területekről származnak.

Körülbelül ötven nagyobb vadmacska és törpekenguru is csatlakozott az brit vadonélő állatokhoz. 1993-ban a kerti tavakban találtak aligátorteknősöket, azóta a 60 éves kort is megélő hüllők több példánya megtalálható Kent, London, West Midland és West Yorkshire környékén is.
A brit környezetvédelmi ügynökség hangsúlyozta, hogy súlyos károkat okozhatnak, akik egzotikus állatokat és növényeket „engednek szabadon” a brit természetben.
Még nincs értékelve