Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hamarosan piacon a Microsoft táblagépei

Benkő Péter | 2010.07.14. |
Hamarosan piacon a Microsoft táblagépei
A gyártó részéről Steve Ballmer jelentette be a készülékek hamarosan várható piacra dobását. A Windows 7-es operációs rendszerrel érkező gépek gyártását az Asus, a Dell, a Samsung, a Toshiba, és a Sony végzi majd – tudták meg a cég éves partneri konferenciáján.
A bejelentés szerint a tábla PC kiemelt jelentőségű a Microsoft számára, és biztosra veszik, hogy a Windows 7 rendszert futtató szerkezetek lenyűgözik a felhasználókat. A cég nagy versenytársának hasonló termékéből, azaz az Apple iPadjából már 3 milliót adtak el, a bemutatása óta eltelt 80 napban. A Microsoft gépének lesznek hagyományos billentyűzettel készülő modelljei is, nem csak a konkurencia által képviselt érintőképernyős változat.
Nemrég a Microsoft be is mutatott egy ilyen gépet, amit akkor a Microsoft tabletjeként aposztrofáltak, ám nem került forgalomba. Különös, hogy most a gyártók nevei közt nem is említették a darab készítőjét, a Hewlett-Packardot. Szakemberek szerint a Microsoft problémáját az jelenti a táblagépeknél, hogy a Windows7-et egeresre, billentyűzet-vezérlésűre tervezték. Igaz viszont, hogy léteznek érintőképernyős funkciós lehetőségei, de nem az a meghatározó. A vállalat nagy reményeket fűz az új fejlesztés piacra dobásához.
Még nincs értékelve