Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Károsíthatják a szív és érrendszert a diétás üdítők

Tancsa Ágnes | 2011.02.13. |
betegség, light, szív, üdítő
Károsíthatják a szív és érrendszert a diétás üdítők
Azok, akik naponta fogyasztanak valamilyen kalóriaszegény üdítőitalt, nagyobb eséllyel kapnak szélütést, szívinfarktust, vagy szenvednek egyéb vérkeringési problémáktól.

 

Amerikai kutatók több, mint kilenc éven át vizsgálták az energiaszegény üdítőitalok fogyasztóit. 2564 embert vontak be a kutatásba, mely során kiderült, hogy a diétás üdítők fogyasztóinál 61 százalékkal nagyobb esély van az érrendszeri problékmákra, mint azoknál, akik nem fogyasztanak rendszeresen ilyen folyadékokat. A mérési eredmények okaira nem tértek ki a kutatók.
"A keringési problémák elkerülésének tehát nem a legjobb módja a cukrozott italok helyett a diétás üdítők fogyasztása" - fejtette ki Hannah Gardener, a Miami Egyetem kutatója az Amerikai Szívtársaság szerdai közleménye szerint. A kutatók tanulmányukat a Los Angeles-i Nemzetközi Stroke Konferencián mutatták be.
A kutatások során 559 véredénykárosodást regisztráltak. A kutatás során figyelembe vették az egyéb lehetséges módosító tényezőket is, mint például napi kalóriabevitel, dohányzás, alkoholfogyasztás, sport.
Átlag: 5