Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kutatási-fejlesztési projektek megvalósítására pályázhatnak egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok konzorciumai

forrás: mti | 2012.05.14. |
Kutatási-fejlesztési projektek megvalósítására pályázhatnak egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok konzorciumai
Megjelenik június közepén az a versenyképességi szerződési pályázat, amelynek keretében kutatási-fejlesztési projektek megvalósítására pályázhatnak egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok konzorciumai.

Ezt Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára közölte a húsz évvel ezelőtt alapított BME Nagysebességű Hálózatok Laboratóriumának hétfői rendezvényén - tájékoztatott az Ericsson Magyarország.
    A tájékoztatás szerint az államtitkár elmondta azt is: a pályázat keretösszege 9,4 milliárd forint, amelyhez a tervek szerint még az idén további, legalább 10 milliárd forint támogatás biztosítható.
    A Budapesti Műszaki Egyetemen a kutatóhelyet 1992-ben az Ericsson támogatásával alapították, a laboratórium azóta a hazai telekommunikációs hálózatkutatás egyik legfontosabb tudományos műhelyévé fejlődött.
    A kutatásokban résztvevő hallgatók és doktoranduszok gyakorlati tudással, képzett szakemberként kerülnek ki a munkaerőpiacra. Az Ericsson Magyarország 1700 munkatársat, köztük 1200 kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet végző mérnököt foglalkoztat, így különösen fontos számára a csúcstechnológiák alkalmazásában jártas fiatal diplomás munkaerő, illetve a húsz éve tartó kooperáció - közölte a cég.
    Februárban bocsátották fel Magyarország első műholdját, a Masat-1-et, amelyet az egyetem hallgatói és doktoranduszai alkottak meg, a munka egy része az Ericsson Komplex Hardverfejlesztő Laboratóriumában folyt. A hétfői rendezvényen a Masat is bejelentkezett, üzenetben üdvözölte a 20 éves laboratóriumot, és elküldte legfrissebb felvételeit a Földről.

Még nincs értékelve