Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nyilvánosságra hozott Facebook-használói adatok

Tancsa Ágnes | 2010.07.29. |
Facebook, tudomány
Nyilvánosságra hozott Facebook-használói adatok
Százmillió Facebbook-használó személyes adatait gyűjtötte össze, és hozta nyilvánosságra egy biztonsági szakember. Az adatok között a felhasználók neve, fényképeik, egyedi azonosítói is megtalálhatók.
Ron Bowles arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos, mint minden közösségi oldalnál, a Facebook-profilok beállítása. Ezért tette mindenki számára elérhetővé a 2,79 gigabájt méretű adatbázist, amit a The Pirate Bay fájlmegosztó oldalról eddig már több ezren töltöttek le.
Egy egyszerű program segítségével összegyűjtött adatok egyébként is elérhetők bárki számára az interneten, ezért a Facebook nem is talál a listában semmi különöset, főleg, hogy a felhasználók maguk rendelkeznek személyes adataik biztonságáról.
A szakemberek azonban kifogásolják, hogy átláthatatlanok a személyes beállítási lehetőségek a Facebookon, és bizonyos adatok alapbeállításként szabadon hozzáférhetők, pedig titkosan kellene kezelni azokat, és csak a felhasználó közreműködésével lenne szabad nyilvánossá tenni.
Átlag: 4