Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új látogatóközpont a Tapolcai-tavasbarlangnál

MTI | bfnp.hu | 2013.01.09. |
Új látogatóközpont a Tapolcai-tavasbarlangnál
A földalatti világ titkait bemutató látogatóközpont nyílik a Tapolcai-tavasbarlangnál.

Olyan látogatóközpontot akarunk létrehozni a nemzetközi szinten is egyedülálló természeti kincsekkel rendelkező Tapolcai-tavasbarlangra épülve, amely szeptemberben az UNESCO minősítést elnyert Bakony-Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét töltheti be - tájékoztatta Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési osztályvezetője szerdán az MTI-t.
   
Közleményében kiemelte, hogy az iskolarendszeren kívül is egyre jobban népszerűsíteni kívánják a barlangok világát, mégpedig egy tudományos színvonalú, ugyanakkor korszerűen szórakoztató ismeretterjesztésre épülő turisztikai bemutatóhely kialakításával, a barlangászat tematikájára épülő kiállítással, gyermekfoglalkoztatóval, valamint egy 3D-s mozival.
   
A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont – A Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja című pályázatot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tavaly szeptemberben adta be és megvalósítására 289 millió forint támogatást nyert el. Az építkezés előreláthatólag tavasszal indul el.
   
A tavasbarlang a beruházástól függetlenül idén is várja a látogatókat, ahol egy titokzatos város alatti csónakázás során gyönyörködhetnek a vendégek a különleges fényekben tündöklő barlangban.
   
A nemzeti park igazgatóságának reményei szerint a várhatóan 2014-ben megnyíló, időjárás- és szezon-független Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont a Balaton régiója számára egyedi turisztikai vonzerőt biztosít.

Még nincs értékelve