Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új temetkezési divat Kínában

Tancsa Ágnes | 2010.07.31. |
A környezetkímélő temetkezéssel kísérleteznek egy észak-kínai tengerparti városban, Tiencsinben. Lényege egyszerű, egy biológiailag lebomló urnába kell helyezni a hamvakat.

Egy speciális, Spanyolországból importált urnát/ Lám, még van, amit nem tudnak Kínában gyártani!/ biztosítanak az elhunyt környezetbarát hozzátartozóinak, akik hamvasztás után ebbe helyezhetik a hamvakat. Az urna anyaga igen finom szemcséjű homok, amit természetes kötőanyag tart össze. Ezután kétféle temetkezési mód választható: vagy a tengerre bízzák az urnát, ami 3-5 óra alatt teljesen elbomlik, vagy eltemetik. A földben fél éven belül bomlik el a tartóedény.

 
Eddig már több, mint 400 „zöld” gyászoló választotta hozzátartozójának ezt a temetkezési eszközt.
Kínában egyébként nagy probléma a helyhiány. A temetkezés reformjai 1956-tól egyre fontosabb a kínaiak számára. 1956-ban tértek át Mao Ce-tung utasítására a hamvasztásos temetkezésre országosan. 1994-től van lehetőség arra is, hogy a kínaiak a tengerbe szórhassák a hamvakat. 2008-tól pedig ez utóbbi helytakarékos temetkezés ingyenes lett.
 
Ugyancsak ingyenes a tiencsinieknek a lebomló urna is. Már csak azt a problémát kell kiküszöböljék a kínaiak, hogy ne szoruljanak urnabehozatalra, mert, ha népszerűvé válik náluk ez az eszköz, bizony a spanyolok nemcsak foci, hanem urnanagyhatalom is lesznek. És akkor a spanyol gazdasági visszaesés már csak a múlté.

 

Még nincs értékelve