Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak

forrás: mti | 2012.01.22. |
Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak
Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át.

A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó. A sólyomfestő egy gazda volt, Grant Michael Teahan, aki madárlesőket akart megtréfálni. Annyira jól sikerült neki, hogy madárrajongók - köztük szakértők is - már 2009 elejétől új faj felfedezésének diadalában reménykedtek. Lefényképezték az egészen szokatlan külcsínű, rózsaszínre és pirosra befújt sólymokat, a fotókat pedig sorra küldték a helyi újságnak.
    Teahan azon bukott le, hogy eljuttatott egy videót a sajtónak, amelyen magát örökítette meg, amint szarkát fog csapdával. Csakhogy a csapda magán viselte a sólyomfestés nyomait, ugyanis ugyanolyan festékárnyalatokban pompázott. Felfigyelt erre a rendőrség, és lenyomozta Teahan kilétét.
    A gazda addigra ugyan törölte otthoni számítógépéről a festett sólymos fotókat és videókat - merthogy ő is készített ilyeneket -, ám a rendőrség informatikusai helyreállították a törölt adatokat, Teahan pedig bíróság elé került.
    Bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. A büntetés mértékéről még nem tudni.

Még nincs értékelve