Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Világújdonság a Pannon Egyetem fejlesztésében

Pannon Egyetem | Szabó László | 2011.02.15. |
Világújdonság a Pannon Egyetem fejlesztésében
A világon egyedülálló intelligens nyomtatót hozott forgalomba az OWN-X Kft., melyhez az elektronikus egységeket és az intelligenciát biztosító szoftver fejlesztését a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának munkatársai végezték. A termék széleskörű ausztrál-amerikai-magyar tudományos és technológiai együttműködés eredményeként valósulhatott meg.

Az intelligens, azaz a gyorsan változó igényekhez gyorsan alkalmazkodni képes nyomtató tervezését és a végső ipari termékké alakítását jórészt a Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék munkatársai végezték Dr. Juhász Zoltán egyetemi docens vezetésével.

A termék a nyomtatástechnológiai és informatikai adottságai miatt jelent áttörést a nyomtatópiacon. Az intelligenciájából következően változó tartalommal képes nagy felbontású színes képeket nyomtatni, széles mérethatárok között, minden eddiginél olcsóbban. Ezen feladatok együttes megvalósítására eddig egyetlen gép sem volt képes.
Néhány jellemző paraméter:
+ 1 másodperc alatt kinyomtat egy A/4-es oldalt, hatvanat percenként, úgy, hogy minden lap más => 1 óra alatt több mint egy kilométernyi adat nyomtatására képes
+1600 dpi nyomtatási minőség, a legmagasabb az iparban
+ alacsony működési és előállítási költségek
+ egyszerű kezelhetőség
Átlag: 5