Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új korszak az időjárás-jelentésben

Szilvási-Kassai Eszter | NASA | 2017.02.14. |
NASA
Új korszak az időjárás-jelentésben
A NASA fellőtte az űrbe az eddigi legfejlettebb időjárás-megfigyelő műholdját, a GOES-R-t, amelynek célja a meteorológiai jelentések forradalmasítása, a szélsőséges időjárási körülmények korai előrejelzése.
 
Az Egyesült Államok tájékoztatása szerint eddigi legfejlettebb időjárás-megfigyelő műholdjukat lőtték ki a közelmúltban, így a jövőben sokkal hatékonyabban tudják megfigyelni az olyan szélsőséges időjárási jelenségeket, mint a hurrikánok, a tornádók, az áradások, a vulkáni hamufelhők, és előjelzéseket küldeni róluk, de a műhold segítségével fel tudnak majd lépni az erdőtüzek ellen is.
Az eszköz felbocsátásakor a meteorológusok arról beszéltek, a műhold segítségével a jelenleginél jóval több információt kaphatnak, ráadásul gyakrabban, részletesebben és sokkal nagyobb felbontásban. A műhold egymilliárd dollárt ér, harminckétezer kilométer magasságban állt Egyenlítő körüli pályára, hogy aztán három régebbi műholdhoz csatlakozhasson. A pár hónapig tartó tesztidőszakot követően ezek feladatait fogja átvenni.
Még nincs értékelve