Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Utazás a végtelen hómezőkön – régen és ma

Összeállította:B.P. | Wikimedia/nyilvános kép | 2019.06.12. |
hómezők, utazás
Utazás a végtelen hómezőkön – régen és ma
Az Oroszországban tervezett aerosleds az egyik legsikeresebb jármű, célja a havas területeken való navigáció. Gyorsan és hatékonyan működtek-működnek a birodalom határain belül és azon túl. A propellerek által vezetett és sílécen futó aeroszanok (aerosleds) tökéletesen megfelelnek Oroszország fekvésének, adottságainak. Nem meglepő, hogy ez a motoros kocsi először a Föld leghidegebb országában jelent meg.
Az első aerosledet 1903-ban, véletlenül „találták fel” egy szánra szerelt légijármű-motor vizsgálatakor, ekkor szabadalmaztatták. A járművek dolgoztak futárszolgálatban, síelők vontatásában, majd 1942-ben megjelent egy akkor korszerű, az NKL-26 típus erős páncélzattal és 7,62 mm-es Degtyarev géppuskával felszerelve, személyzete két főből állt: egy vezető-szerelőből és egy parancsnok-lövőből.
A második világháború után az új Sever-2 (North-2) aeroszol váltotta fel az elavult NKL-t. A GAZ-M20, azaz Pobeda keretére szerelt AI-14-et repülőgépmotor hajtotta. A jármű sikertelen tesztjeit és a projektet leállították.
A 60-as években a nagyobb teljesítményű KA-30 debütált, akár nyolc ember szállításával és akár 100 km/h sebesség elérésével. A KGB-nek készült változat erősebb motorral és nagyobb méretekkel bővült.
Az A-3 aeroszolok valószínűleg a legérdekesebbek, ezek végezték a kozmonauták keresését, személyi vadászgépként szolgáltak a szovjet vezetőnek, Leonyid Brezsnyevnek, és szerepeltek a Háború és béke (1967) című filmben.
Ma Oroszországon kívül számos helyen – Kanadában, Norvégiában – gyártanak hasonló járműveket, de Oroszország továbbra is vezető szerepet tölt be, ahol a járműveknek ma is mintegy 90%-át tervezik és gyártják.
Még nincs értékelve