Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A legfrissebb fekete széria

Benedek Attila | archív | 2014.06.16. |
Mercedes
A legfrissebb fekete széria
A Mercedes kezdi kivezetni a piacról az SLS típusát, mert nyáron érkezik az utódja, ami nem lesz ennyire exkluzív. Hogy az érdeklődést fenntartsák a szárnyas ajtós iránt, most bemutatták a legerősebb SLS-t.

A versenyautós tulajdonságokkal rendelkező SLS Black Series néven futó autót 6208 köbcentis, 622 lóerős motor hajtja. A versenypályákon nemcsak a teljesítmény számít, így a kétülésest 1550 kilóra fogyasztották le, a súlycsökkentésnek esett áldozatul az alumíniumból készült tartó, ami a motor és a váltó közti teret tölti ki. A 26,5 kilós alkatrész szénszálas műanyag kivitele már fele akkora tömegű.

A csúcs Mercedes nemcsak ezt, hanem több más technikai megoldást átvett az SLS GT3-as versenyautótól, így 96-ra 3,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 315 km/óra. Az adatok mellett jóval fontosabb változás, hogy az autó a változtatásoknak köszönhetően kezelhetőbbé és gyorsabbá vált közúton és a versenypályán is.
Az SLS helyére érkező „olcsóbb” kupé a Porsche 911 komoly konkurenciája lesz, és előreláthatólag a nyáron, a német F1-es nagydíjon leleplezik le.

Még nincs értékelve