Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Mercedes a nagyterűek között

B.P. | Mercedes-Benz | 2014.03.31. |
Mercedes-Benz
A Mercedes a nagyterűek között
A Mercedes-Benz a V-osztállyal új mércéket állít fel kategóriájában, az új V-osztály akár nyolc személy számára biztosít helyet. A példamutató funkcionalitást köti össze azzal az értékkel, kényelemmel, hatékony vezetési élménnyel és biztonsággal, ami a háromágú csillaggal fémjelzett autókat jellemzi.

A nagyterűek Mercedese olyan emberek számára ideális, akik értékelik az óriási helykínálatot, ám nem kívánnak lemondani a komfortról és a stílusról. Legyen szó nagybevásárlásról, utazásról a családdal, mountainbike-os kirándulásról a barátokkal, az új V-osztály maximális rugalmasságot nyújt a beltér kihasználását illetően, és közben elegáns megjelenést is mutat. Kétféle tengelytávolságával, három karosszéria-hosszal és erőforrásával, számos opcionális extrájával az új nagyterű ízlés vagy szükség szerint szabható személyre. Így a családok számára épp annyira vonzó, mint azoknak, akiknek szabadidős- és sporttevékenységükhöz variálható, tágas utastérre van szükségük. A modell ideális luxus VIP-szállítás, vagy hotel-transzfer céljára.

A méret új formát ölt

Presztízs Magazin

Az erőteljes orr-részt a háromdimenziós központi csillaggal ellátott függőleges hűtőrács és a progresszív kialakítású fényszórók határozzák meg, amelyek opcionális extraként ebben a szegmensben először, minden fényfunkciójukat képesek LED technológiával ellátni. A V-alakú domborítással kialakított motorháztető elegánsan, lendületesen olvad össze a hűtőrács sportos krómkeretével, és a fényszórókkal. A hűtőmaszk és az alsó légbeömlők keskeny lamellákkal ellátottak. A sárvédőkbe mélyen benyúló fényszórókkal ezek a részletek a gépjármű szélességét emelik ki, és a V-osztály magabiztos kiállását hangsúlyozzák.

Modern stílus, maximális vonzerő

A magas minőségű, kellemes tapintású anyagok, a harmonikus színvilág, az aprólékosan kidolgozott részletek kiemelkedően értékes érzetet keltenek – és mindezeket a Mercedes-Benzre jellemző otthonos hangulat tetézi. A hívogató légkört a visszafogott, három színben állítható hangulatvilágítás teszi kerekké.

Presztízs Magazin

A dinamikus formájú kétrészes műszerfal vonzza a tekinteteket. A felső és az alsó részt egy méretes, háromdimenziós díszítő elem választja el, ami optikailag fokozza a szélességet. Az alsó rész szoborszerű kialakítást kapott: a nagyvonalú térérzet tovább fokozódik, mégis könnyedséget sugall. A műszerfal felső része a kategóriában először bőrhatású kialakítással is kérhető.
Az utastér további csúcspontja a különálló központi kijelző, a 12 gombos multi funkciós kormány, a DIRECT SELECT előválasztó kar, és az innovatív touchpad, amelyen keresztül az okostelefonokhoz hasonlóan érintéssel, betűk és karakterek beírásával vezérelhető a telematikai rendszer összes funkciója. A tökéletes zenei élményről az opcionális Burmester® Surround-Soundsystem hangrendszer gondoskodik 16 hangszóróval és egy Bassreflex mélynyomóval.

A komfort új dimenziója

Presztízs Magazin

Egyedülálló ebben a gépjármű-osztályban a továbbfejlesztett THERMOTRONIC automata klímaberendezés, ami háromféle üzemmódjával egyedi klímavezérlést tesz lehetővé. Az autó alapesetben négy különálló, kartámaszokkal ellátott komfortüléssel van felszerelve, melyek két sorban helyezkednek el. Ezek továbbfejlesztett technikájuknak és működési logikájuknak köszönhetően intuitív módon előrebillenthetők, így hátra gyors és egyszerű beszállást tesznek lehetővé. Az alap üléskonfiguráció helyett mindkét hátsó sorhoz rendelkezésre áll még egy kétszemélyes üléspad kétrészes, egyenként előrebillenthető háttámlákkal, valamint egy háromszemélyes kialakítás kétrészes ülőlappal, háromrészes fejtámlával. A kényelmes be- és kipakolás érdekében külön nyitható a hátsó szélvédő, ami a csomagtér ajtó felső keretéhez van rögzítve, és ettől függetlenül nyitható-csukható. Ez lehetővé tesz egy második padlószintet, és így nincs mindig szükség a nagyméretű csomagtér ajtó kinyitására, ami szűk parkolókban jön jól.

Példamutató biztonság

Tizenegy innovatív vezetői asszisztens rendszer szolgálja a magas szintű menetkényelmet és a példamutató biztonsági színvonalat. Az asszisztens rendszerek modern radarokon, kamerákon, ultrahangos érzékelőkön alapulnak, melyek az új E- és S-osztályban „Mercedes-Benz Intelligent Drive” néven futnak. Minden V-osztályhoz szériában jár az oldalszél-asszisztens, valamint az ATTENTION ASSIST éberségfigyelő rendszer.

Hathengeres teljesítmény négyhengeres fogyasztással

 
Presztízs Magazin

A piaci bevezetéskor az új V-osztály csúcsmodern, kétlépcsős feltöltéssel ellátott 2,1 literes négyhengeres turbódízel erőforrásokkal áll rajthoz, melyek magas szintű képességeikről az A-osztálytól egészen az S-osztályig már számos személyautó modellsorozatban tanúbizonyságot tettek. A motorok a V-osztály igényeihez kerültek továbbfejlesztésre. Három teljesítményszint érhető el: a V 200 CDI 136 lóerőt teljesít, a V 220 CDI pedig 163 lóerőre képes, mégpedig kereken két literrel alacsonyabb fogyasztás mellett. Mindössze 5,7 l/100 km-es átlagfogyasztásával a V 220 CDI vezető szerepet foglalhat el a szegmensben. A V 250 BlueTEC csúcsmotor 190 lóerős teljesítményével és erőteljes, 440 Nm-es maximális forgatónyomatékával annyira rugalmas és agilis, mint az eddigi 3-literes V6-os turbódízel erőforrás. A fogyasztás szintén jelentős mértékben csökkent: 6,0 l/100 km-es átlagfogyasztásával a négyhengeres turbódízel azonos menetteljesítmények mellett 28 százalékkal takarékosabb a hathengeresnél.
A gépjárművezető gombnyomásra négyféle menetprogram közül válogathat: takarékos, komfortos, sportos és manuális. A motor, a gázpedál és a váltó reakciói ennek függvényében változnak.


Exkluzív indulómodell: a V-osztály Edition 1

Presztízs Magazin

A 190 lóerős (140 kW), 7G-TRONIC PLUS automataváltós limitált modell ismertetőjegyei többek között a sport futómű vagy a választható AGILITY CONTROL futómű szelektív csillapítási rendszerrel, a 19 colos könnyűfém keréktárcsák 5-duplaküllős kialakítással, a színezett üvegezés hátul, a „maron“ nappabőr ülések, a bőrhatású, díszvarrással ellátott műszerfal, valamint a sötét antracit színű, ébenfa-hatású díszítő betétek.
A maximális kényelemről a vezető és az első utas oldalán ülésszellőztetés, THERMOTRONIC automata klímaberendezés, a hátsó sorban félautomata, külön vezérelhető TEMPMATIC klímarendszer, COMAND Online, Burmester® Surround-Soundsystem hangrendszer, mindkét oldalon elektromosan működtethető tolóajtók, elektromos EASY-PACK csomagtér ajtó külön nyitható hátsó szélvédővel, valamint 360-fokos kamerával kiegészített Parkolócsomag gondoskodik. A példamutató biztonságot a COLLISION PREVENTION ASSIST, a Sávtartó- és Holttérfigyelő asszisztens, valamint a PRE-SAFE® rendszer szolgálja.

A belső felszerelésektől kezdve a menetkényelmen és a térkoncepción át a biztonságig, a V-osztály számos innovációt és új felszereltségi opciót hoz magával a szegmensbe, új szintre emelve a nagyterű modellek tudását.

Nagyító alatt: automatikus klímavezérlés

A továbbfejlesztett THERMOTRONIC automata klímaberendezésnek köszönhetően az új V-osztály páratlan hő komfortot kínál. Legyen szó elviselhetetlen melegről, dermesztő hidegről, a klímaberendezés kívánságának megfelelően gondoskodik a jármű klímájáról. Utazás közben a rendszer az egyéni igényekhez és az utasok kívánságaihoz igazodik.

Multifukciós touchpad érintés vezérléssel

Presztízs Magazin

A Mercedes-Benz V-osztály kategóriájának legújabb tervezésű, legfejlettebb vezérlő és kijelző rendszereit kapja meg. A legjelentősebb innováció a multifunkciós touchpad a műszerfalon. Ahogy egy okostelefon esetében, úgy a vezérlés itt is érintéssel vagy betűk és számok bevitelével történik. Olyan eszközök, kijelzők mutatkoznak be elsőként ebben a szegmensben, amelyek számos Mercedes-Benz személyautóban már sikerrel bizonyítottak.
Az új tervezésű kezelőfelület és a kijelző kialakításának köszönhetően a használat egyszerű és ösztönös. A kezelés logikája és a különféle kapcsolók az új S-osztályból származnak. Ezek közé tartoznak a klímakonzol elegáns tekerő kapcsolói, az ajtópanelbe épített elektromos ablakemelő kapcsolók és a világítás forgókapcsolója.


Központi kijelző: nagyfelbontású és színes
A telematikai rendszer által szolgáltatott információk a nagyfelbontású központi kijelzőn jelennek meg. Ahogy számos új Mercedes-Benz személyautó esetében, úgy a különálló kijelző itt is a középső levegőbefúvók és a klíma vezérlőpanelje felett helyezkedik el.

Átlag: 5