Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ahogyan a sofőr kívánja

Személyre szabva szűrt információk az úton és a célban

Pannon Presztízs | archív | 2014.05.09. |
bmw, navigáció
Ahogyan a sofőr kívánja
A BMW kifejlesztette a navigációs szolgáltatások jövőjét: az SAP-vel közös megoldás válogat az útvonal közelében elérhető ajánlatokból. Az okostelefonok és a mobilinternet elterjedésével egyre népszerűbbek a helyfüggő mobilszolgáltatások: a különböző alkalmazásokkal a felhasználók egyre több jelzést kapnak a közelükben lévő ajánlatokról, rendezvényekről.

Autóval utazva különösen előnyös, ha út melletti, vagy célállomás közelében lévő ajánlatokat kap a vezető, és bár a BMW ConnectedDrive keretében már számos ilyen szolgáltatás elérhető, az igazi kihívás, hogy a rengeteg információt a felhasználó egyéni igényei szerint szűrjük. E problémát tanulmányozva fejlesztette ki a BMW Group kutatási és technológiai részlege megoldását „A jövő virtuális piactere” projektnév alatt. A BMW az SAP nemzetközi szoftvergyártó céggel fogott össze, hogy megalkossa a navigációs szolgáltatások jövőjét előrevetítő szolgáltatást, amely még kényelmesebb autózást tesz lehetővé.
„Amikor a jövő virtuális piacterén dolgoztunk, olyan járművet képzeltünk el, mely az egyéni igényekre szabott preferenciák alapján, mindig az adott útvonalhoz, helyhez és időhöz igazított információkat és ajánlatokat ad” – mondta dr. Jörg Preißinger, a BMW kutatási és technológiai részlegének menedzsere. Az SAP-vel közös, 2012-ben kezdett fejlesztés lényege, hogy a rengeteg helyfüggő szolgáltatótól kapott, valós idejű információt az egyéni beállítások és az útvonal alapján szűrjék.
Miközben az SAP kidolgozott egy felhőalapú megoldást a virtuális piactérre, a BMW Group fejlesztői egy 7-es BMW-be építették be a szoftver prototípusát, ami, egy háttértámogatási rendszerrel összeköti az vezetőt a piactérrel. A sofőr maga választhatja ki, hogy utazása közben milyen típusú információkra kíváncsi, mely szolgáltatásokat kívánja igénybe venni. A rendszer nemcsak szelektál, de a navigációs adatok alapján előre tervez. Ha például a jármű a beállított úticéljához közeledik, a rendszer magától rákeres a lehetséges parkolóhelyekre, azok díjaira, majd az ügyfél előre beállított szempontjai szerint kínálja fel őket. Az alkalmazás természetesen minden lehetőséghez megtervezi az optimális útvonalat, majd a kiválasztottat állítja be a navigációs rendszer úti céljaként.
A közös fejlesztés az autóvezetés minden eddiginél kényelmesebb lehetőségét vetíti előre, lehetővé téve a jövő navigációs rendszerei számára, hogy ne csak az optimális útvonalat ajánlják fel, de a vezetők válogathassanak a személyre szabható szolgáltatások között. Így értesüljenek az útba ejthető legfinomabb kávéról, a legjobb parkolóhelyről, vagy épp az útvonal melletti áruház akciójáról – ha a sofőr is úgy kívánja.

Még nincs értékelve