Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Átalakítások

Benedek Attila | archív | 2014.06.24. |
Dodge
Átalakítások
A Dodge újabb típusainak megjelenésével a márka arculata új irányt vett, ehhez a friss vonulathoz csatlakozik a Charger is.

A négyajtós Charger agresszivitásának és egyéniségének egy része elveszett az új orrnak köszönhetően, ezt ellensúlyozandó, az autón megjelentek a ledes lámpák. A motortérben is változtak a dolgok, a 3,6 literes alapmotor, az extraként kapható sportkipufogó plusz nyolc lóerejével kerekeken 300 lóerőt teljesít. A gyár különösen büszke ennek a verziónak az országúti fogyasztására, mert elméletben 7,6 literrel is beéri az autó.
A következő lépcsőt, a kis terhelésnél henger lekapcsolással működő 5,7 literes V8-as jelenti, ahol már 370 lóerő és 536 Nm kerül a kerekre. A csúcsot az R/T kivitel képviseli, ahol 6,2 literes motor gurgulázik az autóban. A négyajtós izomautó hátsó- és összkerékhajtással is elérhető.
A kétajtós Challenger elődje számos filmből lehet ismerős, a legismertebb „szerepe”, a Hazárd megye Lordjai című sorozatban volt. A valódi izomautó 2014-es kivitele az 1960-as években útjára indult klasszikus Challengerben használt műszerfalat kapta. A lemezek alatti változásokat jelzi a nyolcsebességes ZF váltó érkezése. A Németországból származó technika a világ egyik legjobb automataváltója, ez is kapcsolódhat a Scat pack névre hallgató, 6,4 literes 485 lóerős 648 Nm-t tudó új motorhoz.
 

Még nincs értékelve