Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Autó – egyetlen izzólámpa nélkül!

A világ legjobb autójának készült az új Mercedes-Benz S-osztály

Összeállította: B. P. | Mercedes | 2013.09.19. |
Mercedes
Autó – egyetlen izzólámpa nélkül!
Az új S-osztály számos területen tágítja ki a technikai határokat – a modell nemcsak a Mercedes-Benz csúcsteljesítménye, hanem maga a megtestesült autófejlődés. A korszakalkotó modell a Magyarországon forgalomba helyezett Mercedes-Benz modellekhez hasonlóan alapfelszereltségként négy éves időtartamon, vagy 120 ezer kilométeres futásteljesítményen belül díjmentes karbantartásban részesül.

Az új S-osztály fejlesztési súlypontjai az Intelligent Drive, az Efficient Technology és az Essence of Luxury (a luxus esszenciája) voltak.. Mint valamennyi korábbi nemzedéktől, ettől is azt várták a vevők, hogy minden területen etalont állít fel, újrafogalmazva a világ legjobb autója fogalmát.
Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője: – Feladatul nem egyszerűen a biztonságot vagy a szépséget, a teljesítményt vagy a hatékonyságot, a komfortot vagy a dinamikát tűztük magunk elé, hanem mindenben vagy a legjobbat, vagy semmit! Egyetlen más autó sem képviseli annyira a Mercedes-Benz márkaígéretét, mint az S-osztály.

Presztízs Magazin

A részletekbe menő műgond eredménye az „Essence of Luxury”. A legjobbra törekvés például az utastérben tapasztalható: a sok új ötlet mesteri megvalósítása révén a tervezők a legmagasabb minőségi színvonalat jelölték ki az S-osztály számára..
Ugyanez áll a biztonságra is: amit tíz éve a PRE-SAFE® elkezdett majd a DISTRONIC PLUS folytatott, ma az autózás új dimenziójában teljesedik ki: biztonsági rendszerek arzenálja olvasztja össze a komfortot a biztonsággal. Ennek a neve a Mercedes-Benznél az „Intelligent Drive”.
Az „Efficient Technology” jegyében a Mercedes-Benz tíz év alatt megfelezte és 4,4 liter/100 kilométerre csökkentette a 150 kilowattos teljesítménykategória fogyasztását.

A világ első „látó” futóműve

Presztízs Magazin

Az S-osztály modern designja mindig az illető korszak luxusának és autós fenségességének kifejezése volt, új S-osztályunk ezt a hagyományt folytatja. A design érzékelhető ívet von a harmincas évekbeli járműveink eleganciája és a mai haladó formanyelv között. A stílusos sportosság és a csábító formák szintézise kortalan szépséggel és szuverenitással teszi valódi ikonná az S-osztályt – jelentette ki Gorden Wagener design-vezető.
Száz éve az elektromos járművilágítás bevezetését követően a Mercedes-Benz teljesen átállt a fénydiódára: a világ első autójaként az S-osztály külsején és belsejében egyetlen izzólámpa sincs.. Az út, illetve az utas- és csomagtér világítására közel ötszáz fénydióda szolgál. A minél jobb látást két, jelentősen tökéletesített asszisztens-rendszer szolgálja: az Adaptív Távfény-asszisztens Plus és az Éjjellátó-asszisztens Plus. Új sztereo-kamerájával és többfokozatú radarérzékelőivel 360 fokban lát maga körül, így jobban felismeri a közlekedési veszélyhelyzeteket.
A világ első autójaként az S-osztály előre észreveszi az úthibákat, és a sztereo kamera segítségével az útfelület letapogató villámgyorsan átállítja a futóművet az új helyzetre. Ez a rendszer kívánságra kapható a nyolchengeres modellekhez. Széria viszont az új S-osztályban a folyamatosan működő adaptív ADS PLUS csillapítás és a teljes súlyt viselő, továbbfejlesztett AIRMATIC légrugózás.
Az utastér letisztult felépítése egy klasszikus, modern limuziné. Érzékien elegáns stílus tölti meg tartalommal a teret, a nyugodt hangulatot és a tágasság érzetét a vízszintes elemek és vonalak teremtik meg. A legmagasabb szinten ötvöződik a menet-, tér- és kezelési komfort. Az anyagok és színek tökéletes összeválogatása különleges harmóniát teremt. Hátul is első osztályú az utazás – az ülés, az ajtóbetétek és a kezelőszervek koncepciója és exkluzivitása semmiben sem marad el az első sorétól.

Guruló iroda és wellness-oázis

Presztízs Magazin

Két nagy felbontású színes, 8:3 oldalarányú, 30,7 cm képátlójú TFT-képernyő az S-osztály információs központja. A baloldali az eddigi kombinált műszer funkcióit veszi át, és elsősorban a vezetőnek közöl érdekes információkat. A jobboldali a szórakoztató-tájékoztató funkciók komfortos kezelésére szolgál. A növekvő igények hatására átdolgozták a kezelés teljes logikáját, különös súlyt helyezve az ergonómiára, a kezelési komfortra, a biztonságra, az attraktivitásra és az esztétikára.
Számos világújdonsággal magasabb szintre emelte a Mercedes-Benz az S-osztály ülés- és klímakomfortját. Különös figyelmet szenteltek a tervezők a második üléssornak. Öt különféle változatban kapható hátsó ülés, köztük az Executive kivitel, 43,5 fokos szögig állítható támladőléssel. Itt aztán lehet összeszedetten dolgozni, vagy zavartalanul pihenni!
A páratlan ENERGIZING masszázsfunkció 14 külön vezérelhető légpárnát tartalmaz az üléstámlában, és melegíteni képes. Hat masszázsprogram közül lehet választani, és ugyanez kapható a hátsó üléshez is.
Első ízben használják az aktív ülésszellőzéshez a megfordítható irányú ventilátort, amely beindítás után először hűvös, környezeti levegőt szív az ülésfelületre, jóval gyorsabban hűtve le azt, mint az eddigi rendszerek. Négy  perc múlva automatikusan átáll fúvó üzemmódra, hogy csökkentse a huzatjelenségeket.

Mobil hangversenyterem

Presztízs Magazin

Teljesen új multimédia-nemzedék mutatkozik be, ösztönszerű kezeléssel, illetve a funkciók látható megjelenítésével, animálásával. Mindegyik ülésről hozzá lehet férni a szórakoztatás forrásához.
Az audio berendezések közös jellemzője az újszerű, a Mercedes-Benz által kifejlesztett és az S-osztályban először alkalmazott Frontbass-rendszer: a homlokfalban elhelyezett basszus-hangszórók a kereszt- és hossztartók közel 40 literes térfogatát hasznosítják rezonanciatérnek. Így nincs szükség a megszokott mély hangszórókra az ajtókban.
A navigáció fő újdonsága a tartalmak interaktív feldolgozása. Az új navigáló-szórakoztató funkciók között szerepel például az animált iránytű, a repülőgépek utas tájékoztatójához hasonló „DriveShow”, valamint a Google Maps megjelenítése a fejegységen és a hátul ülőknek.

Jobb megelőzni!

Presztízs Magazin

Nagyfokú ütközésbiztonság, a menetbiztonságot szolgáló kimagasló merevség, maximális zaj- és rezgéskomfort – ezek voltak az S-osztály nyers karosszériájának tervezési elvárásai. A harmadik generációs alumínium hibrid konstrukció „könnyűszerkezeti jósági foka” 50 százalékkal nőtt az elődmodellhez képest.
Tíz éve, az S-osztály preventív PRE-SAFE®  utas védelmi rendszerével útmutató biztonsági technikát mutatott be a Mercedes-Benz, és azóta is folyton dolgozik a továbbfejlesztésén. Az új funkciók hozzájárulnak a gyalogoselütési és ráfutásos balesetek elkerüléséhez, a következményekkel fenyegető veszélyhelyzetek kivédéséhez, fokozzák a biztonsági öv védőhatását.
Az övcsat-kézbeadó villanymotorja önműködően mozgatja fel és le a megvilágított csatot. Ezáltal csökken az övszalag lazasága a csípőnél és a medence körül, jobb az utas oldal- és hosszirányú fixálása.
Az övlégzsák egy felfújható övszalag, frontális ütközéskor csökkenti a hátul ülők mellkasának terhelését, ezáltal a sérülésveszélyt. A fekvőülés párnája alatt alapfelszerelés a Cushionbag, ami balesetkor megakadályozza, hogy az utas kicsússzon a biztonsági öv alatt.
Az S-osztályban számos új asszisztens-rendszerrel és jelentősen kibővített funkciókkal a márka egyszerre fokozza a komfortot és a biztonságot – ez az „Intelligent Drive”. Az új funkciók azonos érzékelőket használnak: az új sztereo-kamerát és a többfokozatú radarszenzorokat.

Integrált Szerviz Csomag Magyarországon

Presztízs Magazin

Az értékesítés első évében kétféle hibrid, egy benzines és egy dízel S-osztály áll rendelkezésre: az S 400 HYBRID, az S 500, az S 350 BlueTEC és az S 300 BlueTEC HYBRID. A maga kategóriájában mindegyik a hatékonyság bajnoka – a típuselődhöz képest 20 százalékot elérő mértékben csökkent a fogyasztás.
Értéknövelő alapszolgáltatásként az S-osztály tulajdonosok számára is elérhető a tavaly bevezetett Integrált Szerviz Csomag, ami a hazai piacon egyedülállóan négy éves időtartamon, vagy 120 ezer kilométeres futásteljesítményen belül díjmentes karbantartást biztosít minden Magyarországon újonnan átadott Mercedes-Benz személyautóhoz.

Átlag: 5