Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az esztétika tanszékről jelentjük

Egy gőzmozdony erejével húz bármilyen sebességről – BMW 640d Gran Coupé

Benedek Attila | 2013.01.03. |
autó, bmw, teszt
Az esztétika tanszékről jelentjük
A legfrissebb autó-technika a gyönyörű testben megmutatta, mire képes: ha kell, szélsebes, ha kell, nevetségesen takarékos – és mindig gyönyörű.

Az autó formájának a megítélése ízlés dolga, ezért nem is lehet úgy mérni, mint a motor teljesítményét. A Gran Coupé a prémium német hármasból talán a legszebb. Hogy miért? Nos, az Audi A7 hidegvérű gyilkos tekintete, a Mercedes CLS pedig az érdekes orra miatt veszítette el az első helyet.

Hasznos szerkezetek

Ha nem lenne elég a külső, ott a fagyott bronz metál fényezés, amely túlmutat a ma divatos matt feketén. Ez a páros mágnesként vonzza a tekinteteket, kortól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül. Alföldi kisvárosban fotóztuk a BMW-t, a sétálók megkérdezték a típusát és fényképezték egymást a kocsival. Az „elájulás” az autótól nem csupán vidéki reakció volt, Budapesten is rendesen forogtak utána az emberek! A BMW Magyarország vecsési központja előtt parkoló tesztautót hosszan és vágyakozó tekintettel nézték az arra járó öltönyös urak és hölgyek.
 

Presztízs Magazin

Ami szimpatikus a BMW-ben, hogy a beépített rengeteg elektromos szerkentyű nemcsak felesleges kütyü, hanem nagy többségüknek van értelme. Az első sárvédők szélébe épített kamera sokáig csak érdekességnek tűnt, de amikor a hosszú motorházú autóval a kapuból kihajtottam, nagyon hasznosnak bizonyult. A központi kijelzőn látni lehetett a járda mindkét oldalát. A navigáció és az i-Drive üzemeltetése nagyon egyszerű, a témától idegenkedők is boldogulnak a kezelésével. A vadászrepülőktől származó, a sebességet és a navigáció főbb adatait a szélvédő elé vetítő HUD is kiváló, egy dolgot lehet kritizálni vele kapcsolatban, hogy a navigációs adat, a kedvenc üléspozícióból nem mindig látható teljesen.

A kupé az kupé!

A másik, ami hibaként felróható, az a kilátás. A hátsó ablak a napfény beengedésére tökéletesen alkalmas, hátralátásra ott a csomagtartó elforduló márkajele alatt lévő tolatókamera. Elöl sem jobb a helyzet, a hosszú és előre lejtő motorháztető akadályozza a kocsi orrának érzékelését. Ezek a kupéforma és a mély üléshelyzet velejárói, ezzel együtt kell élnie a sofőrnek. Az 5007 mm-es hossz szűk parkolóházakban okoz gondot, éles fordulókban az autó épsége miatt érdemes tolatni, többször is. A kupéság további hozadéka, hogy hátul csak két ülés van, nincs a harmadik személynek helye. Ami pozitívum, hogy a két hátsó ülés dönthető, így a raktér ki tud bővülni 460-ről, 1240 literre. A fejtér kiváló hátul, még a magasaknak is, a térdek is elférnek, mert a négyajtós, a kétajtós kupénál 113 milliméterrel hosszabb.

Fényezés és a bőrülések

Matt fényezés tisztán tartásával kapcsolatban tanácstalan voltam. A tesztelő és a leendő tulajok aggódásait elhessegette a bajor gyártó azzal, hogy felvette a gyári cikkszámmal rendelkező felszerelések közé az erre a fényezésre kifejlesztett autósampont és a polírpasztát. Ezeket már bevetették többször az autónál, az eredménye: az orr-részről a bogárhullák tiszta víz és szivacs használatával könnyen lejöttek. Kézi mosóval is le lett mosva az autó, ami szintén tisztaságot hozott.

Presztízs Magazin

Az utastér hiper figyelemfelkeltő, barna Alcantara borítás uralja a tetőt és az ajtóoszlopokat, az ajtókat, a műszerfalat barna és fehér bőr párosa fedi. A kormányban és a középkonzolon fehér kerámiabetétek, az ülések hófehérek… Van remény: a fényt az alagút végén az jelzi, hogy a kocsiban lévő hatezer kilométert kb. két tucat újságíró hajtotta bele. Ennek az intenzív és „odafigyelős” használatnak az eredménye csak a vezető ülésen és a kesztyűtartón látszódott.

Vicc, amit eszik

Szerencsére a mérnököket is hagyták szóhoz jutni, így a megszokott magas színvonalat képviseli a technika. Európában a legnépszerűbb kivitel a 640d, amely háromliteres, két turbófeltöltővel ékesített hathengeres motor. A 313 lóerő és a 630 Nm nyomaték elég beszédes adatok. A motorhoz gyors reakciójú, nyolcsebességes automataváltó kapcsolódik, aminek működését nem érheti kritika.
Aki be tud ruházni a 23 milliós alapárú Gran Coupéba, annak a fogyasztás nem számít. A technikát jellemzi, hogy a zömmel közúton, általában a szabályok betartatásával megtett táv alatt az átlagfogyasztás 8,1 liter volt, ami vicc. Csodák nincsenek, a motor leállítás/újraindítás és a megszokott BMW-s takarékossági dolgok hozták össze az eredményt.
A menetdinamika pazar: 5,4 mp telik el százig, a gyorsulás nem nyaktörős, csak azt venni észre, hogy gőzmozdonyként húz az autó minden sebességről. Padlógázas állórajtnál a szabályozás hagyja kicsit túlpörögni a kerekeket, ez az engedékenység szerencsére más téren is megvan: kanyarban erősebben gyorsítva finoman elindul a kocsi fara. A váltó és a motor reakciója természetesen állítható, lehet a takarékosságra is fókuszálni, nem csak a gyors gázpedál és váltó reakcióra.
Összességében? Nagy élmény volt!

Presztízs Magazin

Főbb adatok
BMW 640d Gran Coupé
Hossz, szélesség, magasság: 5007x1894x1392 mm
Csomagtartó: 460/1265 liter
Saját tömeg: 1790 kg
Motor: 2993 köbcenti, soros 6 hengeres, 2 turbófeltöltővel
Teljesítmény: 313 lóerő 4400 fordulaton
Nyomaték: 630 Nm 1500 és 2500 fordulaton
Tesztfogyasztás: 8,1 liter/100 km
Végsebesség: 250 km/óránál leszabályozva
Gyorsulás 0-ról 100-ra: 5,4 mp
Megtett km: 894 km
A modell alapára: 23.818.000 Ft, a tesztautó ára: 37.013.400 Ft.

Még nincs értékelve