Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Békéscsabai kit car találkozó

Laczkó Kornél | Laczkó Kornél | 2010.06.16. |
autó, kit car, tuning
Békéscsabai kit car találkozó
A közelmúltban egy autós felvonulást szervezett a Magyar Kit Car Klub Egyesület Békéscsabán, hogy felhívja a figyelmet a hobbicélú épített autókat sújtó, kedvezőtlen jogi környezetre, mely ellehetetleníti a rajongókat, és gátat szab az ilyen járművek tágabb körű elterjedésének, pedig ezek kiszolgálására idővel vállalkozások épülhetnének! Az egyesületnek azok a kitartó hobbisták a tagjai, akiknek nagy álmuk, hogy egyszer Magyarországon, magyar rendszámmal, a saját maguk építette autót vezethessék.
Presztízs Magazin 
A Kit Car Club tagjainak célja, hogy felszámolják azokat a jogi akadályokat, melyek a kit car építést lehetetlenné teszik. Ezek közül a legnagyobb  a kit car-okat sújtó regisztrációs adó, mely a motor méretének függvényében 1,6-1,9 millió forint.
A Magyar Kit Car Klub Egyesület erőfeszítései nyomán 2005 szeptemberében a gazdasági és közlekedési miniszter felszámolta a kit car építést is lehetetlenné tevő jogi akadályokat. Így műszaki szempontból nincs   gátja az „összeépített gépjárművek” forgalomba helyezésének, ma már „csupán” anyagilag lehetetlen mindez.
Átlag: 5