Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Dinamika, stílus, elegancia

Bemutatkozik az új BMW 2-es Active Tourer

Sajtóközleményből szerkesztve | BMW | 2014.09.27. |
bmw
Dinamika, stílus, elegancia
A BMW 2-es Active Tourer bemutatkozásával a BMW új piaci szegmens felé bővíti modellportfólióját. A prémium alsó-középkategória újdonsága igényesen ötvözi magas fokú kényelmét és funkcionalitását a BMW márka hagyományos erényeivel. A Coupé változatot követve a BMW 2-es sorozat második tagjaként a harmonikus arányok jellemezte Active Tourer bármely irányból rátekintve sportosságot sugároz. Kompakt külső méreteihez bőséges belső térkínálat társul, tökéletesen alkalmassá téve a nagyvárosi mobilitás egyre növekvő kihívásaira.

Új, három- és négyhengeres, turbófeltöltésű motorjai, a BMW EfficientDynamics gazdaságosságnövelő műszaki megoldások együttese, valamint a BMW ConnectedDrive széles körű szolgáltatásai egyaránt a vezetés sportos menetteljesítményekre és példamutató gazdaságosságra összpontosító élményének alapvető elemei.

Dinamika és funkcionális tér klasszikus BMW-stílusban

Presztízs Magazin

A prémium alsó-középkategóriában speciális formai koncepció szükséges a kiemelkedő sokoldalúsághoz és funkcionalitáshoz. A BMW tervezői ezért igényes elsőkerék-hajtás mellett döntöttek a 2-es Active Tourer számára, amely a márka modelljeitől immár elvárt élményt tudja nyújtani a vezető számára. A viszonylag hosszú, 2.670 milliméteres tengelytávval és a magasan ívelő tetővonallal közösen ez a konfiguráció maximális belteret tett lehetővé, meglepően tágas térérzettel szolgálva. A vezető és az első utas a limuzinénál jóval magasabb üléspozíciót élvezhet, amely a kényelmesebb be- és kiszállás mellett optimális körkörös kilátást is kínál. A rakodóhelyek sokasága és az első utasülés lehajtható támlájának opciója csupán két példa az utastér meggyőző rugalmasságára és ötletes kialakítására.
A beltér könnyed és tágas benyomást kelt, vízszintes orientáltságú, rétegesen elrendezett felületekkel. Extrafelszerelésként nagyméretű panorámatető árasztja el fénnyel az utasteret. Az alapvetően a dinamika jellemezte márkakarakter a 2-es Active Tourer modelleknek is egyértelműen sajátja, olyan jellegzetes elemekben is megmutatkozva, mint például az enyhén előredőlő BMW-vesék, amelyeket kettős körfényszórók fognak közre. A karosszéria viszonylag rövid első túlnyúlása szokatlan az elsőkerék-hajtásúak körében, s legalább annyira klasszikus BMW stílusjegynek számít, mint a szintén rövid hátsó túlnyúlás, a hosszú tengelytáv, a hátsó oldalablakok „Hofmeister-Knick” motívuma vagy éppen az L-alakú hátsó lámpák. Lágyan ívelő kontúrok és a tekintetet vonzó térbeli lemezvonal kölcsönöz – a hangsúlyosan domborodó sárvédőkkel közösen – még álló helyzetben is előretörő hatást a BMW 2-es Active Tourer számára. Az utastérben a rádió és a légkondicionáló berendezés kezelőelemei, valamint a légbefúvó nyílások egyértelműen a vezető felé fordulva alkotnak újabb, semmi mással össze nem téveszthető BMW-stílusjegyet.

Presztízs Magazin

Maximális rugalmasság és funkcionalitás

Sokoldalú csomagtartójának 468 literről egészen 510 literig bővíthető térfogata, és a 40:20:40 arányban lehajtható hátsó üléstámla jól példázzák a modell kiváló mindennapos praktikumát. Rugalmasságát hosszirányban állítható hátsó ülése bővíti tovább, amivel a pillanatnyi igények szerint növelhető a lábtér vagy a csomagtartó. Különösen ötletes megoldás a megfordítható csomagtér-padlózat, amely multifunkciós tálcával kiegészített rakodórekeszt rejt. A hátsó üléstámla dőlésszöge a fokozott kényelem, vagy éppen a megnövelt csomagtér szolgálatába állítható. A nagyméretű, széles és nagy szögben nyíló csomagtérajtónak köszönhetően aligha lehetne könnyebben elérhető a csomagtér. Az ajtó extrafelszerelésként gombnyomásra és lábmozdulatokkal vezérelhető Smart Opener funkcióval aktiválható elektromos mozgatással is rendelhető.

Presztízs Magazin

Legújabb generációs, három- vagy négyhengeres motorok

Az új BMW 2-es Active Tourer három erőteljes, könnyű és üzemanyag-takarékos három- illetve négyhengeres erőforrás kínálatával érkezik a piacra, melyek teljes egészében új fejlesztésű motorgenerációt alkotnak. Keresztben beépítve, a BMW TwinPower Turbo technikával különösen kompakt konstrukciójúak, miközben az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásainak is megfelelnek.
Az új háromhengeres benzinmotor kivételes gazdaságosságával és kiváló menetteljesítményeivel tűnik ki. E legkorszerűbbnek számító konstrukció a BMW 218i Active Tourer modellben, hatfokozatú manuális sebességváltóval tartja BMW-modellbeli premierjét. Összlökettérfogata 1,5 liter, teljesítménye 100 kW/136 LE, s közvetlen gázadási reakcióival, pörgős karakterével és intenzív vonóerejével bizonyul különösen vonzónak. A háromhengeres motor konstrukciójából eredően nem ébreszt első- és másodrendű tömegerőket, míg a BMW erőforrásába épített kiegyenlítő tengely a teljes fordulatszám-tartományon lágy és kulturált járást eredményez.

Presztízs Magazin

A piaci bevezetéskor a paletta csúcsán a BMW 225i Active Tourer áll. E modell 170 kW/231 LE teljesítményével álló helyzetből 6,8 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 235 kilométer/óra*, négyhengeres erőforrása így igencsak megemeli a dinamikus menetteljesítmények mércéjét kategóriájában.
Keményen dolgozik a BMW 218d Active Tourer orrában a négyhengeres dízel-aggregátja is. Két benzines testvérével azonos új motorcsalád tagja, teljesítménye 110 kW/150 LE, míg maximális forgatónyomatéka 330 newtonméter. E kis erőmű szintén megerősíti a BMW dízelmotorjainak kiemelkedő menetdinamikai tulajdonságokról szóló hírnevét, álló helyzetből 8,9 másodperc* alatt gyorsítva fel 100 kilométer/órára a BMW 218d Active Tourer modellt, s 205 kilométer/óra* végsebességet kölcsönözve számára.

* Előzetes, hivatalosan egyelőre meg nem erősített adatok

Presztízs Magazin

A BMW az elsőkerék-hajtásúak között

Mint a BMW minden modellje, a 2-es Active Tourer is kiváló menetdinamikai tulajdonságokkal és a vezetés márkára jellemző élményével kelt mély benyomást. A teljes egészében új fejlesztésű, egy helyen ágyazott lengőkarra támaszkodó rugóstagból álló első, illetve multilink hátsó felfüggesztések a magas fokú agilitást és pontos iránytartást kiváló irányíthatósági tulajdonságokkal és színvonalas lengéskényelemmel ötvözik. Az új BMW 2-es Active Tourer hajtott első kerekeinek konstrukciója átfogó finomhangoláson esett át, ennek köszönhetően optimális menetdinamikai tulajdonságokat és rendkívül precíz kormányzási visszajelzéseket biztosít. Az elektromechanikus szervokormány és a rendszer kialakítása már-már szinte minden hajtásból származó behatástól mentes működést biztosít számára.
A nagy- és különösen nagy szilárdságú, többfázisú acélfajták intelligens alkalmazása döntő mértékben hozzájárul a BMW 2-es Active Tourer kiemelkedő biztonságához, miközben a jármű saját tömegét is segít alacsonyan tartani. Az autó kivételes menetdinamikai képességeiben betöltött alapvető szerepe mellett a könnyűszerkezetes építés csupán egy a BMW EfficientDynamics számos gazdaságosságnövelő technikája sorában. Ezek között említhetők például az automatikus motorleállítás és - indítás rendszere, a fékenergia-visszanyerés, a sebességváltást segítő kijelző, az igény szerinti szabályzású segédberendezések, vagy éppen az integrált Air Curtain elemek. Utóbbiak az első lökhárító két függőleges légbeömlő nyílásán keresztül áramoltatják célzottan a levegőt az első kerekek körül.

Presztízs Magazin

M sportcsomag még határozottabb fellépéssel

A szériakárpitozás mellett két további felszereltségi összeállítás kínál lehetőséget kívül és belül az új BMW 2-es Active Tourer még egyénibb kialakítására. Míg a Sport Line csomag inkább a dinamikus stílust, a Luxury Line az exkluzivitást és az eleganciát helyezi a középpontba. A novembertől megjelenő M Sport csomag még szélesebb körű lehetőségeket kínál. Az M aerodinamikai csomag, az M sportfutómű és a 17 vagy 18 col permátmérőjű M könnyűfém keréktárcsák mellett itt M bőrbevonatú kormánykerék és különleges kárpitozású sportülések teszik még hangsúlyosabbá a BMW 2-es Active Tourer megjelenését. A kínálatot késő ősztől az xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt változatok egészítik ki.

Presztízs Magazin

Széles körű connectivity-megoldások a biztonság és a kényelem szolgálatában

Jelentősen fokozható az új BMW 2-es Active Tourer eleve színvonalas biztonsága és kényelme a BMW ConnectedDrive koncepció keretében kínált fejlett vezetői segédrendszerek és infotainment-rendszerek sokaságával. Ilyen például a Közlekedési torlódás asszisztens vagy az araszoló funkcióval kiegészített kameraalapú sebességszabályzás, mindkettő mono-kamerával. E rendszerek célzott gyorsítással és fékezéssel, illetve kormányzással tehermentesítik a vezetőt az olyan monoton feladatok alól, mint az autópályán kialakult torlódásban, illetve a sűrű városi forgalomban való közlekedés.
A BMW ConnectedDrive Services & Apps okostelefon alkalmazásokat kínál, illetve olyan innovatív szolgáltatások igénybevételét teszi lehetővé, mint a Concierge Service vagy a Valós idejű közlekedési információk. Ezek a legtöbb esetben a későbbiekben is aktiválhatók, s rugalmas időtartamra szólnak. Segítségükkel tulajdonosa bármikor jelentősen megnövelheti a BMW 2-es Active Tourer funkcionalitását.
A BMW 2-es Active Tourer elsőként kínál a prémium alsó-középkategóriában szélvédő-kijelzőt, amely a fontos információkat a teljes színspektrumot felvonultatva közvetlenül a vezető látóterében jeleníti meg. A rendszer nem magára a szélvédőre, hanem a kormánykerék és a szélvédő között húzódó felületre vetíti őket. A vezető így minden kulcsfontosságú adatról anélkül is tájékozódhat, hogy tekintetét levenné az útról.

Még nincs értékelve