Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Együttműködési szerződést kötött a BMW és a Boeing

Szepesi Viktor | archív | 2012.12.13. |
bmw, Boeing, gyártás
Együttműködési szerződést kötött a BMW és a Boeing
A megállapodás értelmében közös kutatásokat végez a BMW csoport és a Boeing a szénszálas anyagok újrahasznosításával kapcsolatban. Ezen kívül megosztják egymással a gyártási és automatizálási tapasztalatokat is.

Mind a BMW, mind a Boeing úttörő a szénszálas termékek gyártását illetően: a 2013 végén bemutatandó BMW i3 és a nem sokkal később piacra lépő BMW i8 modelljeivel a bajor márka lesz az első, amely karbonszálas karosszériájú személyautót kínál ügyfeleinek - tájékoztatta a presztizs.comot a BMW sajtóosztálya. A Boeing által gyártott 787-es Dreamliner repülőgép pedig 50 százalékban szénszálas anyagból készül, így mindkét vállalat számára kiemelten fontos ezen anyagok újrahasznosítása a gyártási folyamat során.

A BMW csoport az SGL csoporttal közösen épített, szénszálas műanyag üzeme fontos része a két cég az automatizálást előnyben részesítő termelési stratégiájának. A Washington állambeli gyárban készülnek azok az ultrakönnyű, szénszál erősítésű műanyag elemek, amelyeket a jövőben a BMW i almárka modelljeiben használnak majd fel.

Még nincs értékelve