Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ezüst sarkantyú

1986 Rolls Royce Silver Spur

Lackó Kornél | Lackó Kornél | 2010.07.19. |
autó, Rolls Royce, tuning
Ezüst sarkantyú
Ha az angol autók kerülnek szóba, a Rolls-Royce neve biztosan az elsők között merül fel. Sokan abba a tévképzetben élnek, hogy ezeket az autókat több tíz vagy száz millióért cserélgetik, és halandó ember soha nem juthat hozzájuk. Ezzel szemben egyes veterán példányokat már egy átlag autó áráért be lehet szerezni, és nem ám egy szétrohadt roncshalmazt, hanem egy olyan limuzint, amitől a szomszédot garantáltan megüti a guta. A képeken látható 1986-os Silver Spur néhány éve érkezett Angliából hazánkba, leginkább üzleti megfontolásból. Tulajdonosa ugyanis bérlimuzinként tervezte hasznosítani, ám huzamosabb külföldi tartózkodása miatt végül megvált tőle.

 

Az autó jelenleg egy békéscsabai kereskedésben várja új gazdáját, de legelőször Debrecenben találkoztam vele. Kissé megilletődve szálltam be a hatalmas járműbe, és egyből meg is fájdult a szívem, amiért az aszfalttól koszos cipőmmel léptem a finom irhaszőnyegre. Csak márvány járólapot látott szarvasbőr talpú cipővel lenne szabad belépni ebbe a szentélybe, és persze kizárólag öltönyben. Milyen dolog, hogy utcai ruhában villogok az angol autó-manufaktúra egyik csúcstermékében, de hát a kipróbálás iránti vágy elég gyorsan legyűrte bennem a sznobot.
 
Mezítlábas különc lordoknak
 
A Silver Spur, a maga nemében talán a legkonzervatívabb Rolls-Royce gyártmány, mivel a nyolcvanas évekre oly jellemző szögletesség, erről a típusról is visszaköszön. Ettől függetlenül az autó megjelenése méltóságteljes és tiszteletet parancsoló, Audis és Mercedeses nagymenők engedtek be maguk elé, még ott is ahol nem volt elsőbbségünk. A gyalogosok vagy integettek, vagy vadul fotózni kezdték, ahogy meglátták. Ekkor jöttem rá, hogy ülhetnék az autóban akár mezítláb is, hiszen egy Rolls önmagában is olyan elegáns, hogy az emberek szemében angol lordnak tűnik bárki, aki benne ül – legfeljebb egy kicsit különc lordnak.
 
Luxus – széria áron
 
Presztízs Magazin
A belteret, valódi diófagyökér, és manchesteri marhabőrborítás díszíti. Eredetileg a legfinomabb connoly borjúbőr kárpit volt az autóban, de az idők során elhasználódott, így ki kellett cserélni. Sajnos a Spur szerviztörténete nem töretlen, ami azt jelenti, hogy a szervizkönyve nem volt minden alkalommal, a legapróbb részletekre kitérve, folyamatosan vezetve, így csak 3,5 millió forint az ára, ellenkező esetben a dupláját is megérné. Bár így is nagyságrendekkel többet dob a tulajdonosa presztízsén, mint bármilyen más ugyanilyen áru jármű.
A csúcskategóriás modell esetében, talán megemlíteni is fölösleges, hogy
 
automataklíma, hűtött italtartó, elektromos ablakemelő, elektromosan állítható, fűthető ülések, automataváltó és szervokormány van az autóban. A legérdekesebb részlete a Rolls-nak viszont, a jellegzetesen függőleges hűtőrács fölé hajló nőalakot formázó embléma, mivel eme alkatrész készítésénél, minden alkalommal külön öntőformát faragtak, amit a használat után összetörtek. Így nincs két egyforma embléma, tehát nincs két egyforma Rolls-Royce sem, és éppen ez a lényege a kézi gyártásnak!
 
Lágyan, puhán, ráérősen
 
 
A Spur-ban dolgozó, 6750 köbcentis V8-as teljesítménye szerény becslések szerint is 300 lóerő. Pontos adatokkal nem tudunk szolgálni, mivel a Rolls-Royce gyár soha nem adja meg a motorjai technikai paramétereit, a katalógusokban szolidan csak annyit említenek „éppen elég”. Pedig bizonyára,
V8-as motor
több is mint elég, hiszen a 2800 kg-os tömeg lágy könnyedséggel mozog az utakon, és a hatalmas test észrevehetetlenül nyeli el az úthibákat. Amihez hozzátartozik, hogy a fogyasztása országúton 16 liter, ami elég jó, városban viszont 30 liter, ami már nem annyira jó. A kilátás az autó elé, a hatalmas orr-rész miatt, kicsit nehézkes, így érdemes megfontoltan, körültekintően és higgadtan vezetni. De aki Rolls-t vesz, az a fogyasztással törődik legkevésbé, és bizonyára nem fog sehová sem idegesen rohanni!
A Silver Spur különböző változataiból összesen 9210 darab készült, illetve még egy nagyon fontos példány, mely 1985-ben, a 100 ezredik Rolls-Royce-ként gördült ki a műhelyből – eme különleges modellből, később még 25 darab replikát készítettek.
 
A dicső múlt futószalagon ért véget
 
A Silver Spur története 1980-ban kezdődött, amikor a mára klasszikusá vált, 1965-től gyártott Silver Shadow-t váltotta le. 1986 első feléig, még a hagyományos porlasztós rendszerű blokkokkal szerelték a Spur-t (a bemutatott modell is ilyen) és kistestvérét, a 40 cm-el rövidebb Spirit-et, az év második
Presztízs Magazin
felében viszont áttértek a befecskendezős rendszerre. Végül a típust 1998-ban, a Silver Seraph követte – az utolsó angol Rolls-Royce-ként, de már BMW gyártmányú V12-es erőforrással felvértezve. A sort a 2003-ban piacra dobott, már a bajorok által tervezett, és futószalagon gyártott Phantom folytatja, és jelenleg a 2009-es Ghost zárja. Érdekesség, hogy ez utóbbi típusokat, némely finnyásabb, vagy inkább sznob Rolls-Royce szalonok, nem hajlandók forgalmazni. Viszolygásuk oka egész egyszerűen az, hogy szerintük a márka presztízsén esett csorba, a kézi gyártás leállításával. De lássuk be, talán épp ez okozta a márka mélyrepülését, aminek végén egy olyan autógyár tulajdonába került, melynek egyes típusai már-már versenytársává váltak, az egy osztállyal fentebbi Rolls-oknak. A mai luxusautók vevőit ugyanis már nem nyűgözi le az intarziás faberakás, és a kristálypohár készlet, viszont egy garnitúra hűthető-fűthető, masszírozó ülés, nagyjából 10 kilométernyi kábelt és vezetéket tartalmaz, aminek kézi beépítésétől egy John Smith valószínűleg agyvérzést kapna.
Átlag: 4.3