Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Folytatja együttműködését a Mercedes-Benz és Schumacher

sajtóanyag | sajtófotó | 2013.04.12. |
Folytatja együttműködését a Mercedes-Benz és Schumacher
A Mercedes-Benz és Michael Schumacher hosszútávú partneri együttműködést jelentett be, ami jelentősen túlmutat az autósport és a Forma-1 világán. Michael Schumacher nagyrészt a jövőt érintő fejlesztési folyamatokban fog közreműködni, köztük az „Intelligent Drive” nevű, kényelmi és biztonsági megoldásokat egyesítő rendszeren dolgozik majd, valamint nagykövetként segíti a fejlesztések népszerűsítését. A hétszeres világbajnok évek óta támogat közlekedésbiztonsági kezdeményezéseket: a továbbiakban partnerként a Mercedes-Benz részvételét segíti e téren.

Páratlan pályafutása során Michael Schumacher saját magát és csapatát is folyamatosan motiválta az újabb és újabb fejlesztések kidolgozása és a csúcsteljesítmény elérése érdekében. Tudását ezúttal a sorozatgyártású modellek vezetőinek szolgálatába állítja azáltal, hogy a legjobb biztonsági fejlesztések kutatásába kezd a Mercedes-Benzzel közösen. 

„A jövő sokkal izgalmasabb számomra, mint a jelen vagy a múlt. A Forma-1-ben eltöltött évek alatt mindig is úgy véltem, hogy az ember nem engedheti meg magának, hogy üljön a babérjain: folyamatosan törekedni kell a fejlődésre. Pályafutásom során nagyon sokszor támaszkodhattam az autókban elérhető technológiai megoldásokra, és előnyt kovácsolhattam belőlük. Ebből is adódik, hogy nyíltan támogatom a vezetői asszisztens-rendszerek fejlesztését mind a versenyautók, mind a személyautók számára” – nyilatkozta Schumacher az új együttműködésről. 

Dr. Joachim Schmidt, a Mercedes-Benz Cars értékesítésért és marketingért felelős alelnöke hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy Michael Schumacher, a világ legsikeresebb és legismertebb autóversenyzője ismét partnerként csatlakozik hozzánk. Egészen azoktól az időktől kezdve, amikor még a Mercedes-Benz juniorcsapatának majd az elmúlt évben a forma-1-es csapat tagja volt, Michael Schumacher mindig is támogatta a vállalatunk kezdeményezéseit. Ebből következően mindkét fél számára logikus volt, hogy összesítse tudását és tapasztalatát, majd felhasználjuk például az asszisztens-rendszerek, ezáltal a közlekedésbiztonság fejlesztésére.”

Michael Schumacher első alkalommal Dr. Dieter Zetsche társaságában a 2013. május 1-jén megrendezésre kerülő „Day of Future Issues” című rendezvényen jelenik meg a Mercedes-Benz partnereként.
„Az együttműködés keretein belül nagyon világosan definiált szerepkört kerestem, és nagyon izgalmasnak találom, hogy hozzájárulhatok további fejlesztések megvalósításához és a biztonság optimalizálásához az automobil feltalálójával” – jelentette ki a rekordbajnok. 

A Mercedes-Benz Intelligent Drive

A Mercedes-Benz folyamatosan bővíti a vezetőt támogató asszisztens-rendszerek funkcióit. E rendszerek a legmodernebb érzékelő technológiával figyelik a jármű környezetét, és együtt gondolkodó partnerként tehermentesítik, figyelmeztetik és támogatják a vezetőt az adott közlekedési szituációkban. Az érzékelők és rendszerek az „Intelligent Drive” révén kapcsolódnak egymáshoz. A Mercedes-Benz az asszisztens-rendszerek teljesítőképességét folyamatosan fejleszti: a cél a körkörös védelem, nem csupán a Mercedes-Benzben helyet foglaló utasoknak, hanem a többi, forgalomban résztvevő fél számára is.

Még nincs értékelve