Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hosszú távra terveznek Győrben

Magas fordulatszámon az új járműgyártás, rekord a motorgyártásban az Audinál

Audi sajtó | Audi sajtó | 2014.06.10. |
Audi
Hosszú távra terveznek Győrben
Eredményes üzleti évet zárt az egyik prémium autómárka hazai gyártója, az Audi Hungaria. A vállalat több mint 1 millió 925 ezer gyártott motorral tovább folytatja az elmúlt évek fejlődési tendenciáját. Az új járműgyárban a 2012-es 33 ezerrel szemben tavaly majdnem 43 ezer autó gördült le a gyártószalagról.

Nagy számok tengerében

Az Audi Hungaria az elmúlt évben összesen 5 588 millió euró (2012: 5 282 millió euró) árbevételt ért el, ami 300 millió euróval haladja meg az egy évvel korábbi termelési értéket. A motor- és járműgyártó hosszútávra fektetett be a győri telephelyen, tavalyi beruházásainak összértéke 968 millió eurót tett ki. A vállalat alapítása óta az összbefektetés eléri a 6 735 millió eurót, és több mint tízezer munkatársnak nyújt biztos megélhetést. A gyárban már készülnek az Audi A3 Limousine és az Audi A3 Cabriolet modellek.

Presztízs Magazin

„2013-ban egy dinamikus és sikeres évet könyvelhetett el az Audi Hungaria. Járműgyárunk megnyitásával újabb mérföldkövet értünk el vállalatunk húsz éves sikertörténetében, mellyel egyúttal megteremtettük a jövő sikereinek alapját is” - emelte ki Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „A motorgyártásban szintén volt okunk az örömre: új rekorderedménnyel és innovatív termékpalettánkkal jelentősen hozzájárultunk az Audi konszern globális növekedési stratégiájának megvalósulásához.”


A motor a lelke mindennek
Jelenleg 235 féle motor alkotja a termékpalettánkat – négyhengerestől tizenkét hengeresig, 63 kW/86 LE – 419 kW/570 LE teljesítménnyel. Győrben naponta több mint 8 100 motor készül. 2013-ban a vállalat összesen 1 925 636 motort gyártott.

Évente 125 ezer Audi!

Presztízs Magazin

Az elmúlt év csúcspontja az új járműgyár megnyitása volt: június óta itt készül az Audi A3 Limousine, valamint október óta az Audi A3 Cabriolet. A jövőben mintegy 125 ezer járművet gyárthatnak majd évente az Audi magyarországi telephelyén.
Az Audi Hungaria húsz éves jubileumi rendezvényei mellett további kiemelkedő esemény volt a novemberi kettős jubileum: a 25 milliomodik motor – egy négyhengeres 2,0 literes TFSI – az ötszázezredik Audi TT-be került beépítésre. Az exkluzív sorozatgyártás megnövekedett igényeinek kielégítésére az Audi Hungaria jelentősen bővítette szerszámgyárát: az elmúlt üzleti év folyamán a vállalat három hidraulikus présgéppel, egy, az Audi-konszernen belül egyedülálló 3D-lézervágó berendezéssel és 1 500 négyzetméternyi logisztikai felülettel bővítette területét.
A műszaki fejlesztés során egy csúcs-modern klímavizsgáló padot helyeztek üzembe. Ennek segítségével megközelítőleg a motorok egész életciklusa tesztelhető szélsőséges időjárási körülmények között – a trópusi hőségtől kezdve a sarkköri hidegig.

Kell az utánpótlás

Presztízs Magazin

Az Audi Hungaria 2013. december 31-én 10 337 munkatársat (2012: 8 663) foglalkoztatott, csak tavaly 2 088 munkahelyet teremtve. Jelenleg több mint 3 000 munkatárs dolgozik az új járműgyártásban.   
A sokrétű egyetemi kooperáció meghatározó részét alkotja az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának. Az utánpótlás biztosításának fontos alapja a győri Széchenyi István Egyetemmel évek óta tartó szoros együttműködés: ennek fényében alapította meg a vállalat és az egyetem az elmúlt év szeptemberében a Járműfejlesztési Tanszéket. Az Anyagismereti és Technológia Tanszék, a Belső Égésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék mellett ez immáron a negyedik Audi Tanszék a Műszaki Tudományi Karon.
Ezen felül a vállalat 2013-ban támogatta a Győr melletti regionális Győr-Pér Repülőtér fejlesztését. A beruházásnak köszönhetően bővült a repülőtér kapacitása és nőtt a repülésbiztonság.
Ebben az évben dinamikus növekedéssel számolunk a járműgyártásban, és nagyon várjuk a harmadik generációs Audi TT sorozatgyártásának elindulását. A motorgyártásban további új, innovatív termékek bevezetését tervezzük. Bízom benne, hogy elhivatott munkatársaink segítségével ebben az évben is továbbírjuk sikertörténetünket” – hangsúlyozta Faustmann.

Még nincs értékelve