Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kaland(tor)túra

Használt autót veszek, de hogyan?

Benedek Attila | 2012.01.30. |
Kaland(tor)túra
Autót birtokolni jó! Hozzájutni a vágyott tárgyhoz, megmutatni az ismerősöknek, az első hosszabb utat megtenni vele. Ha új autóról van szó, akkor sétagalopp az egész, érezni a newcar illatot, minden jól működik, öröm az élet. A használtnál az idilli kép borulhat, és orosz rulettbe mehet át az egész. Néhány dolgot betartva mégis sikeres lehet a vétel. A tanácsok előtt egy tévhitet szeretnénk eloszlatni: nem mindegyik használtautó-kereskedő bűnöző! Vannak közöttük tisztességtelenek, de nem az összes az. A válság hatására sokat változott az autópiac, megszűnt rengeteg márkakereskedés, és a szakma letisztult. A profin dolgozók, ésszel gazdálkodók maradtak, de sokan elhullottak. Ez az átalakulás ment végbe a használtautósoknál is.

A recesszió összekuszálta az autós bizniszt. Normál esetben volt egy réteg, amely vásárolta, majd három-négy évenként cserélte az autóját. Ezek a gépek átkerültek a használtpiacra, így folyamatosan fiatalodott a hazai járműpark. Az új autók piacának mélyrepülése, és a beragadt hitelek megállították a folyamatot. Ezért viszonylag kevés jó állapotú, pár éves használtautót lehet találni a kereskedésekben.
A nulla kezdőrészletes, tízéves futamidejű svájci frankos hitelek sok fejfájást okoznak a tulajoknak, mert nem tudnak kiszállni a gépükből, és ha akarnának, sem tudnak átülni újba. Hogy ennyire elfajultak a dolgok, arról az egész szakma tehet, mert a banktól kezdve a kereskedőig, mindenkinek kövér bevétele volt az irreálisan felturbózott forgalomból.

Árhatárok

Presztízs Magazin

A legalja jelzővel illetik a 100-150 ezer forintos kategóriát, ez az a szint, ahol ne várjon a vevő semmi jót a géptől. Jó esetben a műszaki végéig kitart az autó, amit hobbiszerelők örömmel fúrnak-faragnak, az autószerelőknek pedig gyomorforgása van tőle, mert annyira rossz, és a tulajnak mindent „okosba”, olcsón kell megoldania. A 250-300 ezres liga már egy fokkal jobb, de itt is sokszor a kapugarancia érvényesül. Tehát ez is a minden megtörténhet kategória. Csodák elvétve vannak ebben a két ársávban.
Az első komolyabb lélektani határ a félmillió és az afölötti, itt már kisimultabbak a vevői arcok. A következő mérföldkövet az 1-1,5 milliós határ jelenti. Ezen a területen a zsákbamacska egyre ritkább, a járművek viszonylag fiatalok, keveset futottak. A választék széles minden tekintetben, pár éves kiskocsi és testesebb limuzin is kapható ennyiért.
Aztán a legtöbb fejtörést a következő határ okozza! A három millió körüli terület azért vízválasztó, mert ezért a pénzért új autót is lehet kapni, ami igen csábító. A másik oldalt a leesett áru prémium autók jelentik, amelyek új korukban háromszor-négyszer ennyibe kerültek. Szóval lehet dilemmázni – egy vadonatúj Renault-ba, Opelbe, vagy egy öregebb BMW-be ül valaki. Az öt-hat millió Ft fölötti áru autókkal kereskedőknél a gondot már az jelenti, miként csábítsa magához a pénzzel rendelkező vevőket.

A haladás technikája


Természetesen kerestünk egy, ebben a témában jártas szakértőt. Menkó Gyula 2002 óta

Presztízs Magazin

dolgozik az autós műfajban, hat évet töltött újautó-értékesítéssel, kettőt pedig a használtak között, ezen felül másfél esztendőt tevékenykedett banki területen. Új autók terén Citroën, Iveco és Suzuki márkákkal foglalkozott, ma az autós vállalkozása mellett ellátja az egyik nagy finanszírozó cég területi képviseletét is. Szakértőnk mindenekelőtt azt javasolja, tegyük félre az érzelmeket autóvásárláskor! – Érdemes nézőpontot váltani, az évjárat, a kilométeróra állás, a kormány, a pedálok, ülések kopottsága egy dolog. Az óra visszatekerése senkinek sem újdonság, az esztétikai állapot feljavítása érdekében szokásos művelet a kormánykerék, esetleg az első két ülés cseréje. A csinosításhoz tartozik a karosszéria is, ami nem csak töréskor kaphat új festést, hanem esztétikai okokból is – mondja a szakember, majd a kilométerek számával kapcsolatban tesz egy megjegyzést. – Ha az autón az előírt szervizeket becsülettel megcsinálták, akkor a nagy futásteljesítmény nem okozhat gondot.
A jármű állapotáról szerencsés, ha nemcsak szemrevételezéssel, menetpróbával győződnek meg, hanem átvizsgálással, azaz független műhelyben kérnek szakvéleményt. – Ez érinti az elektronikát, a futóművet, fékeket, motort és persze a karosszériát is – foglalja össze Menkó Gyula. – Átnézéskor a legrosszabb, ami történhet, hogy elbukja a vevőjelölt a pár ezer forintját, és rájön, hogy nem ez lesz az autója. A mérleg másik oldalán az van, hogy tudja mit vett, és teljesen képben van a négykerekű állapotát illetően. Azért érdemes ebbe beruházni, mert szakértő sem tudja pár kilométeres próbaútból leszűrni, hogy milyen a pontos állapot. Felemelve és alaposan átnézve már egész más lehet a szituáció.

Anyagi helyzet

Presztízs Magazin

Ezen a téren fokozottan érvényes a hideg fejjel való gondolkodás. Ennek tudható be, hogy manapság előtérbe kerül a bérlés, és erre egyre nagyobb igény mutatkozik a magánembereknél is. Ugyanis, ha valaki kiszámolja, hogy évente mennyit használja az autót, ezt összeveti azzal, hogy mennyiben van csak a fenntartása, könnyen dönthet úgy, hogy havonta néhány alkalomra inkább bérel napi pár ezresért egy kocsit, mintsem fizeti feleslegesen a közterheket és a javíttatást. Ide tartozik még a bérleti konstrukció, amit a flottakezelők kínálnak. Ennek előnye, hogy a cég, vagy a vállalkozó a hó végén kap egy számlát, amit elszámolhat.
Manapság nehezebb a hitelhez jutás. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PFÁSZ) szigorúbb feltételek szabott, ezért eltűntek a nulla befizetéses, „ezer” évre szóló konstrukciók. A józanság ahhoz kell, hogy a vevő fel tudja mérni, meddig nyújtózkodhat. Mi lesz, ha ő, vagy párja munkanélkülivé válnak és hasonló rémmesék. Ha már a rémüldözésnél, a gyomorgörcsnél és a veszteségeknél járunk, említsük meg a bankok által visszavett autókat! Ezek a licitek már az átlagember előtt is nyitva állnak, a bankok nyakán több tízezer visszavett jármű van. A válság kitörésekor baráti árakon szabadultak meg tőlük, hogy minél hamarabb pénzt lássanak belőle, de manapság már feljebb mentek az árak. Ez a kör azért izgalmas, mert úgy lehet kipróbálni az autót, hogy a sofőr mellé beülnek, és mennek egy kört a telepen.

 

Még nincs értékelve