Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Két volt forma-1-es versenyző a Mercedes-Benz DTM csapatában

Hét autóval indul a Mercedes-Benz a 2014-es DTM szezon során

Mercedes-Benz | Mercedes-Benz | 2014.04.01. |
Mercedes-Benz
Két volt forma-1-es versenyző a Mercedes-Benz DTM csapatában
A korábbi DTM bajnok Gary Paffett és Paul Di Resta, valamint a volt forma-1-es versenyző Vitalij Petrov mellett a tavaly is a Mercedes-Benz színeiben versenyző Daniel Juncadella, Christian Vietoris, Pascal Wehrlein és Robert Wickens folytatja pályafutását a csillagos márka DTM csapatában. A Német Túraautó Bajnokság mezőnye 2014. június 1-jén a Hungaroringen versenyez.

Bevált fiatalok

Négy olyan versenyző is megtartotta helyét a Mercedes-Benz DTM csapatában, akik a csillagos márka junior programjában bizonyítottak az elmúlt évek során.
Christian Vietoris a 2014. május 4-én, Hockenheimben kezdődő szezonban már negyedik szezonját kezdi meg, tavaly 77 pontot gyűjtve a pontverseny negyedik helyén végzett, ezzel a legsikeresebb Mercedes-Benz pilóta lett tavaly. „Tavaly elértem a személyes célomat azzal, hogy az első öt között végeztem” – mondta Vietoris. „Ráadásul, négy alkalommal a dobogón végeztem, de sajnos a legmagasabb fokát nem sikerült elérni. Ezen szeretnék idén változtatni és a csapatommal mindent beleadunk, hogy elérjük a célunkat.”

Presztízs Magazin

Robert Wickens egyike a csapat három futamgyőztes tagjának. A kanadai versenyző a tavalyi nürburgringi DTM futamot nyerte meg. „Az elmúlt év során arra törekedtem, hogy folyamatosan a pontszerzők között legyek és talán egyszer dobogóra állhassak. Még ennél is sikerült jobban teljesíteni, hiszen háromszor szereztem dobogós helyet és egy győzelmet is arattam” - nyilatkozta Wickens, aki az összetett ötödik helyén végzett 2013-ban. „Az eddigi eredményeimre építenék 2014-ben és tovább szeretnék fejlődni. A győzelem ízét már megéreztem a Nürburgringen.”
Pascal Wehrlein tavaly a DTM minden idők legfiatalabb versenyzőjeként debütált a DTM mezőnyében. A 19 esztendős versenyző idén is Mercedes juniorként áll rajthoz. „A tavalyi bemutatkozásom rendben volt, de idén jobban szeretnék teljesíteni és továbbfejlődni” – jelentette ki Wehrlein, aki háromszor szerzett pontot 2013-ban. „Rendszeresen a pontszerzők között szeretnék végezni és talán 1-2 alkalommal meglepetést is okozhatok, ahogy a szezon előrehalad.”
Wehrleinhez hasonlóan Daniel Juncadella is a második DTM szezonjára készül. A spanyol versenyző idén a Forma-1-ben is szerez tapasztalatokat, hiszen a télen a Sahara Force India-Mercedes csapat tesztpilótája lett. „A DTM természetesen továbbra is a legfontosabb tevékenység marad” – nyomatékosította Juncadella, aki 21 pontjával a 16. helyen végzett tavaly. „Célom, hogy a szezon kezdetére csúcsformába lendüljek, hogy megszerezzem az első dobogós helyemet a DTM-ben, sőt talán futamot is nyerjek.”

Két korábbi bajnok ismét harcban

Presztízs Magazin

Visszatér a világ legnépszerűbb túraautó bajnokságába a 2010-es DTM bajnok Paul Di Resta. A skót versenyző ismét a Mercedes-Benz színeiben indul, miután három szezont töltött a Forma-1-ben a Sahara Force India-Mercedes csapatában. „Sok minden változott, mióta utoljára versenyeztem a DTM-ben a 2010-es sanghaji futamon, de a sikeréhségem a régi” – mondta Di Resta. „Nagyon várom, hogy ismét a Mercedes-Benz DTM csapatával dolgozhassak, akikkel ismét a bajnoki címért küzdhetek.”
Di Resta mellett Gary Paffett is korábbi bajnokként készül a 2014-es szezonra. A 2005-ös bajnok jelenlegi résztvevők közül a legtöbb DTM győzelemmel rendelkező pilóta. Paffett eddig 20 alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. „Alig várom, hogy megkezdődjön az új szezon” – mondta Paffett. „Az előkészületek eddig nagyon jól haladtak és már számolom a napokat a hockenheimi szezonnyitóig, hogy a hosszú tél után végre harcba szállhassunk a pontokért.” 
Vitalij Petrov idén csatlakozik a Mercedes-Benz DTM csapatához. Petrov volt az első orosz forma-1-es versenyző és a DTM-ben is elsőként képviseli hazáját. „Meredek tanulási görbe vár rám, de rajongok a kihívásokért és örömmel vállalom” - mondta Petrov. „Az első teszt alkalmával ízelítőt kaptam az autó viselkedéséből, ami nagyon fontos, hogy a saját stílusomhoz igazíthassam.”

Presztízs Magazin

„A 2014-es DTM csapatunk sikeres DTM győztesek, például Gary és Paul, valamint ígéretes Mercedes juniorok szerencsés kombinációja” – mondta Toto Wolff, a Mercedes Benz Motorsport vezetője. „Az előző szezon során nem tudtunk felnőni az elvárásokhoz, ezért idén mindenképpen sokkal jobban szeretnénk szerepelni. Két DTM bajnokkal, két volt forma-1-es versenyzővel és fiatal, jól bevált DTM versenyzőkkel idén mindenképpen több versenyt fogunk nyerni és végül a bajnoki címért is harcban fogunk állni.”
A DTM-ben tavaly versenyző Roberto Merhi idén tesztpilótaként segíti a csapat munkáját. A spanyol a DTM Mercedes AMG C-Coupé fejlesztésén fog dolgozni a szezon során.
A megalakulásának 30. évfordulójához érő DTM a 2014-es szezon kezdete előtt 2014. március 31-től április 3-ig a Hungaroringen, majd április 14-től 17-ig a Hockenheimringen tesztel. A szezon szintén Hockenheimben indul, 2014. május 3-án és 4-én.

Még nincs értékelve