Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Még határozottabb

Nyáron érkezik a BMW új X3-asa

BMW Sajtó | BMW | 2014.06.04. |
bmw
Még határozottabb
A BMW 2003-ban mutatta be az első X3-ast, és az elmúlt jó tíz év alatt egymillió darabnál is többet adott el a robusztus, de sportos, ugyanakkor alacsony fogyasztású prémium szabadidő terepjáróból. A jelenlegi modellgeneráció új motorokkal és külalakkal, alig növelt hosszúsággal lép júliusban a piacra.

Formáival az új BMW X3 a középkategóriájú SAV-modellek körében elfoglalt vezető pozícióját hangsúlyozza. Még határozottabb fellépés mellett, dinamikusan oldja meg a mindennapok legkülönfélébb feladatait, a vezetés legélvezetesebb élményét nyújtva.

Egyéniség határok nélkül

Utastere és csomagtartója (550-1.600 liter) térkínálatában az új BMW X3 piaci szegmense élén jár. Utasterét válogatott, nemes anyagok jellemzik, diszkrét krómdíszítésekkel. A középkonzolon az extrafelszerelésként rendelhető automatikus légkondicionáló berendezés „Black Panel” kijelzővel és gyöngyház-króm elemekkel kiegészített nemesfa-betétekkel fokozza a rendkívül igényes összhatást. A prémiumhangulatot a már szériakivitelben bőrbevonatú kormánykerék is erősíti. Az ügyfelek négy új kárpitszín, és ugyancsak négy új díszítőberakás közül válogathatnak.

Presztízs Magazin

Igényes anyag- és színkoncepciója szintén nagyban hozzájárul az új X3 prémiumérzetéhez, a dinamikus és robusztus SAV-karakterét kiemelő xLine felszereltségi csomag pedig további lehetőségek sokaságát nyitja meg az egyéni kialakítások előtt. Ez az összeállítás kívülről a lökhárítók fényes fémberakásairól, az oldalsó burkolatok és a légbeömlő nyílások díszléceinek matt alumínium felületéről, illetve az első és a hátsó alsó védőlemezről ismerhető fel.
 Az M aerodinamikai csomag és a magas fényű BMW Individual Shadow Line összeállítás egyaránt a határozott, markáns megjelenést szolgálja. Mindezt hatféle külső szín, és három, 18, 19 és akár 20 colos méretben is rendelkezésre álló, exkluzív könnyűfém keréktárcsa kínálata teszi teljessé. Az utasteret a BMW Individual antracitárnyalatú mennyezetkárpitja, valamint a különböző szövet-/bőr illetve bőrkárpitozású sportülések avatják sportosabbá.
A műszaki különlegességek között említhető a nyolcfokozatú sport-automata sebességváltó, a sport-kormánymű, és a magasabb menetdinamikai képességekre hangolt futómű.

Fokozott funkcionalitás a mindennapokban

Presztízs Magazin

Az új X3 mindennapos használhatósága, sokoldalúsága terén is tovább erősíti vezető pozícióját. A modellek már alapkivitelben a központi kijelzővel és az iDrive kezelési rendszer szabályzógombjával kiegészített Professional rádióval készülnek. A biztonságot az Intelligens segélyhívás funkciója fokozza, mely igény szerint beépített telefonegységével gondoskodik a gyors segítségről. A legkülönfélébb tárgyak, csomagok biztonságos, rendezett elhelyezését a megfordítható csomagtér-padlóból, kihajtható rekeszből, illetve különböző elválasztó elemekből és rögzítő hálókból álló összeállítás segíti. A beltér lehető legsokoldalúbb kihasználásának fontos eleme a 40:20:40 arányban lehajtható hátsó ülés. A Professional Harman Kardon hifi-berendezés a legmagasabb színvonalú zenei élményeket kínálja.

Élvezetes és gazdaságos: az új négyhengeres dízelmotor

Presztízs Magazin

Dinamikus és gazdaságos motorjaival az új BMW X3 ismét mércéül szolgálhat a középkategória Sports Activity Vehicle (SAV) modelljei körében. Motorpalettáján már piaci bevezetésekor négy dízel- és három benzinüzemű erőforrás sorakozik, melyek már alapkivitelben teljesítik az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait, miközben a vezetés a márkára oly jellemző élményét garantálják. A kínálat a 110 kW/150 LE és a 230 kW/ 313 LE közötti teljesítménytartományt öleli fel. E rendkívül korszerű motorokban a BMW TwinPower Turbo technika dolgozik, kiemelkedő menetteljesítmények mentén, különösen alacsony üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási értékekkel.
A tiszta alumínium konstrukciójú, kétliteres dízelmotorok legújabb generációja mágnesszelepes injektorokkal működő common-rail közvetlen befecskendezéssel készül, és megnövelt, 2.000 bar befecskendezési nyomással dolgozik.
Az új BMW X3 nagyobb dízel modelljeiben továbbfejlesztett, háromliteres soros hathengeres erőforrás található. A sorozat csúcsmodellje, a 230 kilowattos (313 LE), 630 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkáló X3 xDrive35d szintén takarékosabbá vált, széndioxid-kibocsátását is tovább mérsékelték a tervezők.

Dinamikus, takarékos benzinmotorok

Presztízs Magazin

A BMW erőforrásaira oly jellemző pörgős karakter, optimális teljesítmény-karakterisztika, rendkívül kulturált járás és magas fokú gazdaságosság jellemzi az új X3 benzinmotorjait is. E konstrukciók közvetlen benzinbefecskendezéssel, valamint a kettős-VANOS vezérműtengely- illetve a Valvetronic szelepemelés-állítással, a dinamikus menetteljesítmények mellett produkálják a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket.
A 135 kilowattos (184 LE) 20i motorral szerelt, új BMW X3 vásárlói az xDrive intelligens összkerékhajtás, és a klasszikus sDrive hátsókerék-hajtás közül választhatnak. A 18d erőforrás kizárólag sDrive hajtásrendszerrel szerepel a kínálatban, míg a további modellek alapkivitelben összkerékhajtással készülnek. Az xDrive intelligens összkerékhajtás optimális vonóerő-átadási tulajdonságokat, a pillanatnyi menetkörülményeknek megfelelően változó forgatónyomaték-elosztást, valamint még magasabb színvonalú menetdinamikai képességet és biztonságot kínál. Az összkerékhajtású modellekben a központi kijelző új xDrive állapotkijelzője tájékoztat háromdimenziós hatású grafikákkal a jármű pillanatnyi kereszt- illetve hosszirányú dőlésszögéről.

Hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata

Presztízs Magazin

A sorozat tagjai – motorváltozattól függően – sportosan pontos működésű hatfokozatú manuális, vagy a nagy teljesítmény átvitelére méretezett, opcióként a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel is vezérelhető nyolcfokozatú automata sebességváltóval készülnek. Kívánságra a nyolcfokozatú sport-automata sebességváltó is rendelkezésre áll, amely már alapkivitelében kormánykerék-kapcsolóbillentyűkkel egészül ki.
Az új BMW X3 vezetésének élvezetes élményéhez mérsékelt károsanyag-kibocsátás és magas fokú gazdaságosság párosul, ami jelentős részben az EfficientDynamics iránymutató műszaki megoldásnak köszönhető. Alacsony üzemanyag-fogyasztású motorok, intelligens könnyűszerkezetes építés, optimális aerodinamika, automatikus motorleállítás és - indítás és a fékenergia-visszanyerés jellemzik.
A magas fokú gazdaságossághoz az „élménykapcsoló” segítségével választható ECO PRO módusz, és a nyolcfokozatú automata sebességváltó úgynevezett „vitorlázó” üzemmódja is nagyban hozzájárul. Utóbbi az 50 és 160 kilométer/óra közötti sebességtartományon önműködően leválasztja a motorról a hajtásláncot, amint a vezető elveszi a gázt.


Markáns fellépés

Presztízs Magazin

Az új X3 kompakt külső méretei nagysikerű elődje dimenzióival azonosak, ám számos exkluzív részletmegoldással emelik ki a jármű karakterét. Az elején azonnal feltűnnek új tervezésű kettős körfényszórói, melyek teljes-LED kivitelben is rendelhetők.
A BMW markánsan kiformált kettős vese-motívuma új szegélyével még hatásosabban jut kifejezésre. Elöl és hátul egyaránt új tervezésű, erőteljes formavilágú lökhárító teszi egyénivé. A LED-technikájú oldalsó irányjelzők immár a külső visszapillantó tükrök szintén új tervezésű házaiban kaptak helyet. Az egyéni kialakítási lehetőségek széles palettáját négy új külső színárnyalat és öt új könnyűfém keréktárcsa bővíti.


Biztonság, kényelem, infotainment

Presztízs Magazin

Az új BMW X3 modellekben a BMW ConnectedDrive ismét egyértelművé teszi az élenjáró színvonalat az ember, autója és környezete hálózati kapcsolatai terén. Az X3 kínálatában szereplő legjelentősebb innováció a Professional navigációs rendszer legújabb, fejlettebb változata, amely ECO PRO útvonalvezetési funkcióval, valamint az iDrive kezelési rendszer integrált érintőfelülettel készült vezérlőgombjával egészül ki. A szöveges információk a betűket egyszerűen ujjal az érintőfelületre írva táplálhatók a rendszerbe.
További különlegesség a teljes színspektrumot felvonultató szélvédő-kijelző, ami minden fontos adatot közvetlenül a vezető látóterébe jelenít meg. Hatékonyan fokozza a biztonságot az extrafelszerelésként rendelhető, vakításmentes Távfény-asszisztens, illetve a sávelhagyásra figyelmeztető funkciót és preventív gyalogosvédelmet kínáló Driving Assistant Plus, valamint az araszoló funkcióval kiegészített Aktív sebességszabályzás.
Nagyban növeli a kényelmet a Parkoló-asszisztens, amely önműködően kormányozza be az autót az úttal párhuzamos parkolóhelyekre. A BMW Apps segítségével a központi kijelzőn megjelenítve okostelefon-alkalmazások sokasága érhető el az autóban.

Még nincs értékelve