Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rekord év

Benedek Attila | archív | 2014.04.13. |
Mercedes-Benz
Rekord év
Szép hosszú út áll a Mercedes-Benz autók tuningolására szakosodott, jó ideje Mercedes-tulajdonban lévő AMG mögött: 1967-ben indultak két emberrel, ma már 1 200 főt foglalkoztatnak.

A Hans Werner Aufrecht és Erhard Mechler a két cégalapító, a G betű Aufrecht szülővárosából Großaspach kezdőbetűjéből jött. A vállalat versenyautó-építéssel alapozta meg hírnevét, mellettük kezdték el készíteni az utcai autókhoz tuningjaikat. Ma 375 AMG partnert találni 27 országban, ahol nem csak a kézzel készített motorral szerelt csúcs AMG autókat, hanem az AMG Performance csomagokkal csinosított átlagos Mercik is elérhetők.
A tavalyi volt a legjobb éve a cégnek, mivel 32 200 darab AMG autót adtak át ügyfeleiknek. Sok új vásárló érkezett hozzájuk, mivel a belépőszintet képviselő 360 lóerős A45, CLA és GLA modellek a kereskedésekbe kerültek. Ezeket az újdonságokat a legnagyobb teljesítményű szériagyártású, kétliteres turbómotorokkal szerelik, ezért itt már összkerékhajtás segítségével viszik az útra a teljesítményt és nem az első kerekeken. A 4x4-es technikát bevetették még az AMG E63 és a CLS63 modelleknél is, itt a könnyebb kezelhetőség szintén hozott új vevőket a konkurenciától. Legfrissebb termékük az S63 AMG, amit a márka zászlóshajójából fejlesztettek ki.

Még nincs értékelve