Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Sportos szabadidő-autó praktikus extrákkal – Infiniti FX 30d S

Benedek Attila | Benedek Attila | 2013.01.22. |
autó, Nissan
Sportos szabadidő-autó praktikus extrákkal – Infiniti FX 30d S
Az Infiniti októberben tartott egy sajtós napot, ennek keretében munkatársaink abban a környezetben múlatták az időt, ahol a márka tulajdonosai a mindennapjaikat élik.

A túra első része abból állt, hogy a Budaörsi Nissan szalonból, a tesztautó-átvevő helyről megközelítettük a Balatont, ahol vitorlázás volt a program, pontosabban: vitorlással vittek bennünket. A nyugodt eseményt követően megszemléltük az alacsony vízszint és a közelgő tél miatt szárazon lévő Gablini vitorlást, ami igen nagy, körülbelül 1,5 Infiniti M hosszúságú. Az árról nem tudok nyilatkozni, viszonyításképpen, amivel mi hajóztunk, az úgy 15-16 millió forintnyi érték, ha esetleg versenyszerűen sportolni akarnak vele, akkor néhány milliót még rá kell költeni. A nála nagyobb, jóval exkluzívabb vitorlás így szép összeg lehet.

Presztízs Magazin

Nálunk a legnagyobb

Mielőtt azonban elfelejtenénk a tesztautót, szóval az oda úton felváltva vezettük a kollégával az M dízel kivitelét. A korábban tesztelt hibriddel összevetve kifinomultabb, selymesebb a hibrid működése. Meglátásom szerint a minimál, vagy nullahangú villámgyors hibrid, a kisebb csomagtartó ellenére jobban illik a márkához, mint a 238 lóerős, magas fordulaton jó hangú dízel.
Azért jó egy ilyen rendezvény, mert olyan emberekkel lehet beszélni, akik a mindennapokban nehezen érhetők el. A képviseleten dolgozó hölgy kávézás közben elmondta, hogy egész jól alakul itthon az Infiniti ismertsége. A kezdeti időkben csak a vájtfülű autósok tudtak a Nissan luxusmárkájáról, manapság a vevők úgy térnek be a szalonba, tudják, mivel állnak szemben, és már konkrét típus iránt érdeklődnek. Szóval – alakul a molekula, és az eladások is szépen ívelnek felfelé. A kikötői fotózást és az estebédet követően az FX következett.
Az FX mifelénk a legnagyobb szabadidő-autója a márkának. Aki még nagyobb testet akar, az válassza az amerikai piacra készülő, Nissan Patrolon alapuló QX56-ot, amely mintegy negyven centivel hosszabb az FX-nél. A legkisebb a szabadidő-autós választékban a Pannon Presztízs által tavaly nyáron tesztelt EX.

Valóban sportos!

Az FX is a sportos szabadidő-autós vonalat képviseli. 2002-ben lépett piacra, ez a második generációja, a ráncfelvarrás épp idén történt, a dízelmotor 2010-ben érkezett. Az általunk tesztelt S jelű, sportosabb gépen 21 colos abroncsok voltak, amelyek igen jól mutattak, és a formaterv szerves részét képezték. (Az átgumizásuk télen egy vagyon!) Az autó sportos kialakításával kilóg a megszokott Audi Q7, Q5, BMW X5, Mercedes ML négyszögből. Ellenfele leginkább a BMW X6. A feltűnésről olyan praktikus dolgok gondoskodnak, mint a csomagtartó-nyitás távirányítóval. Amikor pakolásztunk az autóba, a boros hotelbe igyekvő pár csak annyit látott, hogy két fickó az autó eleje körül mászkál, a csomagtartó ajtó meg nyílik felfele. (A nyitási magasság természetesen állítható, ha esetleg alacsonyabb a garázs mennyezete…)
Szerencsére nem marketing-rizsa a sportosság. Orr motoros sportautóknál (pl. Aston Martin, Nissan GTR) bevált dolog, hogy a motort az első tengely mögé teszik, így kiváló lesz a súlyelosztás. A futóművek terén is a legjobb megoldásokhoz nyúltak, ezt tetőzi az S verzióban lévő, 1 fokot mozduló hátsókerék-kormányzás és az aktív csillapítás. A technika-rajongókat ezzel le lehet venni a lábukról, de az átlag felhasználót általában a végeredmény érdekli. A vezethetőség kiváló, kanyarban a személyautók is csak kapaszkodnak az FX után, szerencsére hosszú és kanyargós úton tértünk vissza Budaörsre. Közben kapcsolgattunk a csillapítást komfort és sport üzemmód között, de a hatalmas, defektmentes gumik kemény oldalfala miatt nem éreztünk eltérést a két állás között. (Mind a két fokozatban sportos, a hazai utakhoz kicsit feszes a rugózás.) Ami érdekes tapasztalat, hogy a praktikus, sávelhagyást pittyegéssel jelző szerkezet kifejezetten idegesítő a kanyargós utakon, amikor az előzési lehetőségeket keresi az ember. (Kikapcsolható a jelzés, ami a motor újraindítása után ismét bekapcsolódik.)

Presztízs Magazin

Mégis találtunk rajt fogást

A szervezők aranyosak voltak, mert biztosítottak egy részt, ahol ki tudtuk próbálni nagyobb tempónál a gépet. Az „utazóautó” kifejezés az FX-re is illik: a minimális szélzajban, 3000-es fordulaton kereken 170 km/órát mutatott a sebességjelző. A jó az egészben, hogy pár száz kilométeres túrát letudva, 9,4 literen rögzült a fogyasztás mérő.
Fogást a váltón sikerült találni, a hétsebességes szerkezet reagálási ideje elmarad a konkurenciában használtaktól. A felszereltségnél nincs a németes zsugoriság, ahol minden apróságért fizetni kell. Az utat teljes kényelemben töltöttük, az aláfestő zenét a Bose gyári hifi szolgáltatta. A sofőr ülése 14, az utas 8 helyen állítható, elektromosan. A bézskárpitozás, a jávorfából készült betétek, az autót körbe látó kamera rendszer és sok más finomság adta meg az infinitis életérzést.


Főbb adatok: Infiniti FX 30d S
Hossz, szélesség, magasság: 4865x1925x1680 mm
Csomagtartó: 410/1305 liter
Saját tömeg: 2175 kg
Motor: 2993 köbcentis V6-os turbódízel
Teljesítmény: 238 lóerő/3750 fordulat/perc
Nyomaték: 550 Nm/1750 fordulat/perc
Tesztfogyasztás: 9,4 liter/100 km
Végsebesség: 212 km/óra
Gyorsulás 100 km/órára: 8,3 mp
Megtett km: kb. 120 km
A modell alapára: 16.174.900 Ft

Még nincs értékelve