Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új korszak a BMW-nél

Benedek Attila | archív | 2013.11.30. |
bmw
Új korszak a BMW-nél
A BMW sokéves munkájának gyümölcse idén szeptemberben érett be. Ekkor kezdődött ugyanis az i almárkához tartozó i3 sorozatgyártása. A történelmi jelző nem az elektromos üzemmódnak szól, mert abból már tucatnyi gyártmány létezik, hanem a szénszálas műanyaggal erősített karosszériának.

A BMW gyártja először igazán nagy sorozatban szénszálas műanyagból karosszériát. A rendkívül könnyű és erős váz azért vált szükségessé, hogy az autó tömegét a lehető legalacsonyabban tartsák. A lipcsei gyár 400 millió euró befektetése és 800 új munkatárs felvétele után vált alkalmassá az új modellek készítésére. A BMW saját fejlesztése a villanymotor, az akkumulátor és a szabályzó egység. A végeredmény: 7,2 másodperces százra, 3,7-es hatvanra gyorsulás, 130 és 160 kilométer közötti hatótávolság. Aki aggódásra hajlamos, az választhatja a kéthengeres, 34 lóerős kiegészítő hajtást, ami a generátort hajtja, ezzel 300 kilométerre növelhető az i3 hatótávolsága.
A BMW mindenre kiterjedő csomagot kínál a vevőknek. Ebbe bele tartozik az otthon felszerelt Wallbox névre hallgató töltő, és sok más, a használatot megkönnyítő mobil alkalmazás és támogatás.

Átlag: 5