Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új trafipax modell

Tancsa Ágnes | autoevolution.com | 2010.08.11. |
autó, trafipax, tuning
Új trafipax modell
Valóra vált a szabálytalankodók rémálma. Új, ultramodern trafipax érkezett Európába. A Trafistar SR590 névre keresztelt kamera egyszerre 22 járművet képes nyomon követni 500 méteres távolságból. Észleli mindazokat, akik átlépik a sebességhatárokat, vagy piros lámpán hajtanak át. És ez nem minden.

Jelenleg a genfi autóvezetőket figyeli árgus lencsékkel az a trafipax, ami ugyanabban az időpontban tíz közlekedési szabály megsértését képes kiszűrni. Képes fél kilométerről kiszúrni és lefotózni aki, figyelmen kívül hagyja a stop táblát, nem tartja be a követési távolságot, nem adja meg az elsőbbséget a gyalogosnak, tilosban kanyarodik, vagy éppen átlépi a záróvonalat.

Másodpercenként 6 felvételt készít magáról a szabálysértésről és utána lefotózza a szabálytalankodó sofőrt is. A szuper kamerát az elmúlt három hónapban Genfben tesztelték a rendőrség legnagyobb megelégedésével, olyannyira, hogy valószínűleg Lausanne is rendel a Trafistar SR590-esből.
 
A fényképezőgépet gyártó Multanova azt tervezi, hogy kiterjeszti a gép forgalmazását más európai országokra is, bár néhány funkciója 2011 előtt még nem lesz működőképes.
Átlag: 5