Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Visszahív több mint százhúszezer Swiftet a Magyar Suzuki

Horváth Iza | 2010.12.30. |
autó, Suzuki, Swift, tuning
Visszahív több mint százhúszezer Swiftet a Magyar Suzuki
A Magyar Suzuki visszahívja az 1997. és 2002. október elseje között gyártott Swiftjeit. A visszahívást egy internetes autószakportál szerint az érintett időszakban gyártott Suzuki Swifteknél esély van arra, hogy az első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt a kormány-tengelycsonk leválhat a lengéscsillapítóról és így a gépkocsi mozgásképtelenné válik.

Az érintett gépeknél a szakemberek szerint a hiba teljesen elhárítható az érintett alkatrészek gyári cseréjével. Ez körülbelül két órás munka. Házilag azonban nem ajánlott a szerelés.

A gyár a következő felhívással fordult a Swiftesekhez: "balesetveszélyes az első futómű lengéscsillapító egységének bevonat-sérülése okán fellépő korrózió miatt, illetve a féltengelyek rozsdásodása miatt. A korrózió előrehaladtával, lehetséges, hogy a féltengelyek kilazulását (kopogását) jelentheti, amely közúti balesetet okozhat. Önkéntes korrekciós intézkedések történtek a gyártónál". - értesült a totalcar.hu.
 
A Magyar Suzuki a vizsgálatokat térítésmentesen hajtja végre. A cég szerint a Suzuki folyamatos utólagos minőségellenőrzése derítette ki. Az érintett hibáról azt mondták ez egy biztonsági visszahívás, az érintett probléma eddig egy személyi sérüléssel járó balesetet sem okozott.
Az átvizsgálás csak Magyarországon 124.375 Swiftre terjed ki.
 
Az érintett, problémás lengéscsillapítók az első kerekek leszerelése nélkül is azonosíthatók. A kifelé néző oldalon a BERVA EGER HUNGARY felirat található. A lengéscsillapítók páros cseréje egy szervízben kb. 40 ezer forint. Ha a visszahívott autókon mindkét lengéscsillapítót kicserélik, akkor ez a Magyar Suzukinak közel ötmilliárd forintos kiadás is lehet.
Átlag: 5