Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Spanyol uralom a 125-ösök viadalán

Tancsa Ágnes | 2010.06.09. |
motor, tuning
A 125-ösök viadalát szoros versenyben Marc Marquez nyerte a mugelloi futamon. A spanyol élete első MotoGP győzelmét zsebelhette be, megelőzve a második helyen befutó Nicolas Terolt és a dobogó alsó fokáig motorozó Pol Espargaro-t.
A legkisebb kategória futamán a pole pozíció első helyéről a németek versenyzője, Sandro Cortese indulhatott, aki már a második körben borult motorjával, és bár vissza tudott állni a versenybe, egy ismételt bukás után fel kellett adnia a küzdelmet.
A rajtnál Nicolas Terol, az Aspar team versenyzője egyből az élre került és Espargaronak csak öt körrel később sikerült beérnie fő riválisát, miközben megdöntötte Mike di Meglio két évvel ezelőtti mugelloi pályacsúcsát. Amíg a két spanyol egymással volt elfoglalva, addig a közel három másodperces lemaradásukat alig egy másodpercesre csökkentették a harmadik helyért harcoló Bradley Smith és Marc Marquez. Olyannyira sikerült felzárkózniuk, hogy a nyolcadik körben meg is előzték Terolt és Espargarot. Két körrel később, a futam felénél átvette a vezetést az Ajo Motorsport versenyzője, és egy-két motorhossznyi előnyre is szert tett Marquez. Ezt az előnyét azonban nem tudta tartani, és egészen a verseny végéig nem lehetett tudni, ki lesz a győztes. Az utolsó kört Marc Marquez kezdte meg elsőként, utána Terol, Espargaro és Smith csatázott a második helyért. Végül első helyen Marquez, másodikon Nicolas Terol ért célba, így változatlanul ő vezeti a pontversenyt, majd őket követte Pol Espargaro és Bradley Smith.
Talmácsi Gábor, a 2007-es 125-ös világbajnok a hetedik helyen zárt a Moto2-es gépek mugellói nagydíján.
Átlag: 5