Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Utcára születtek

Megérkezett az új Harley-Davidson Breakout és Street Bob

Összeállította Benkő Péter | archív | 2013.08.17. |
Harley-Davidson
Utcára születtek
A 2013-as Harley-Davidson Breakout motor egy városi csavargó. Igazán hencegő és figyelmet felkeltő, mely büszkén mutatja magát a járókelőknek, ami nem is csoda, hiszen lenyűgöző kidolgozásával és egyedi alkatrészeivel a kategória prémium modellje. Az új Street Bob Special Edition pedig igazi különlegesség: egy eredeti bobber, tele extrákkal. A Harley-Davidson gyári átalakítási programjából merített ötletekből született, korlátozott darabszámban készül.

Nem lehet nem megnézni!

A Breakout hosszú és alacsony formájú, 240 mm-es hátsó gumija vizuálisan is passzol a vastag lengővillához és a chopperes sárvédőhöz, ugyanakkor a keskeny tankkonzol és a drag kormány alacsonyítja a megjelenését. A Twin Cam 103™-as blokk és a többi kiegészítő pedig ragyog a krómtól és a fényes-fekete elemektől. Alapjait a jól ismert 2013-as Custom Vehicle Operations™ (CVO™) Breakout modell adta, így az idei modell is stílusos, karcsú és figyelemfelkeltő.

Presztízs Magazin

A Breakout kitűnően kiemeli a motorok alapját, amely nem más, mint a blokk és a kerekek – mondta Kirk Rasmussen, a Harley-Davidson Styling menedzsere. – A krómozott fekete blokk vizuálisan kiemelkedik, de a gumik és a lecsapott sárvédők is hozzátartoznak a motor megjelenéséhez. Jóval szélesebb gumit terveztünk, hogy hangsúlyozzuk a Breakout egyedi, erőteljes küllemét. A Gasser felnik teljesen újak és speciálisan a Breakoutra terveztük őket, hiszen mindig is kedveltük az 1960-as, ’70-es évek Gasser-stílusú felnijeit – tette még hozzá Rasmussen.
A felnik megtervezését klasszikus elemek ihlették. Mindegyik tíz küllőből áll. Ezeket fényes fekete bemarások díszítik, a felniket pedig maga a fényezetlen alumínium. Fekete fényezést kapott az alumínium olajtartály, a villaszárak, a féktárcsák, a kipufogó hő védők és a kormány is.

Agresszív érzést kölcsönöz

A Breakout alacsony megjelenése miatt a km-órát a kormánymagasítókra szerelték. A tankra fekete bőrborítás került, a tanksapka pedig épp csak annyira magas, hogy el lehessen tekerni. A drag kormány új formája agresszív érzést kölcsönöz.
A Softail váza visszaadja a régi merev-vázas gépek külsejét, ám hátsó lengéscsillapítói elrejtve helyezkednek el a blokk alatt vízszintesen, ahol kapcsolódnak a lengőkarhoz. A Breakout ABS fékrendszerrel és Harley-Davidson riasztó-rendszerrel van felszerelve.
A Breakout egyedi alkatrészeivel csak ezen a HD-modellen találkozhatunk.


Főbb tulajdonságok:
A Twin Cam 103B™ blokk 1690 ccm-es, ellentétes kiegyensúlyozó tengelyes és mereven a vázba rögzített, 130 nm nyomatékot ad le 3000 rpm fordulaton
A motor elektromos befecskendezős (ESPFI) és automata kompresszoros
6-sebességes Cruise Drive váltó
A blokk feketére fényezett és krómos deknikkel szerelt, valamint fényes fekete hő védők találhatók a krómozott kipufogón. Gasser-stílusú 10-küllős mart alumínium felnik, fényes fekete fényezéssel és bemarásokkal, 21” és 18”-as méretben
Úszó első és hátsó féktárcsa, fényes fekete féknyereggel
Lecsapott első és hátsó sárvédők, alutömbből mart, polírozott hátsó sárvédő merevítők
Új, egyrészes mart alumínium olajtartály, fényes fekete fényezéssel, 18,9 literes benzintank, tetejét fekete bőr és mélyített króm kupakok
A kétrészes ülés hátsó része szerszámok nélkül levehető, így marad a szóló ülés és a széles sárvédő, ülésmagasság 627 mm
Teljesen új formájú drag-stílusú kormány fényes feketében, km-óra a krómozott kormányemelőkön

Egy speciális kiadással, több erővel és más stílussal

Presztízs Magazin

Az átdolgozott 2013-as Harley-Davidson Street Bob valójában egy leegyszerűsített és merész Harley-Davidson Dyna alapokra épített motor azoknak, akik a motorozás igazi gyökereit keresik.
Az új Street Bob Special Edition blokkja 1690 ccm-es, melyből a Harley hangzás sem hiányzik. A kéttónusú, piros színű, fűzött felnik figyelemfelkeltőek, és egyensúlyt teremtenek a látvány és a hanghatás között, az ABS fékrendszere pedig már az új kor elvárásainak is megfelel.
– A Street Bob megjelenése egy kifinomult bobber, amelynek tervezésénél a fő szempont az utcai megjelenés volt – mondta a Harley-Davidson Styling menedzsere, Tony Pink. – Az átalakítás részeként lecsupaszítottuk a hátsó sárvédőt, levettük az akkumulátor-tartót és rátettünk egy klasszikus, ovális légszűrőt. A cél egy olyan motor kialakítása volt, ahol a Big Twin blokkot a vevő teljesen magáénak érezheti.
A Street Bob hagyományos elemei nem hiányoznak a 2013-as speciális kiadásról sem, így a szóló ülés, csapott hátsó sárvédő, mini ape-hanger kormány kombinációjáról mindig felismerhető ez a motor. Új stílusjegyek közé tartozik a fekete Twin Cam 103 blokk kiemelt alkatrészei, a fekete első rész, egy letisztult, egyszerű hátsó lámpával kombinált sárvédő, melyben benne van a féklámpa és az irányjelző.


Fő Street Bob Special Edition adatok:

Presztízs Magazin

Gumiágyazású Twin Cam 103 V-Twin blokk elektromos befecskendezéssel és 129.88 nm nyomatékka
 Hatsebességes Cruise Drive váltómű
Piros fűzött felnik, Anti-lock Braking System (ABS) szériában
Mintás két-tónusú fényezés, Big Blue Pearl/Vivid Black (kék, fekete)
Fekete befogók, hajtásvédő és akku-fedél
Teljes hosszúságú közép konzol beépített gombokkal
Letisztult hátsó sárvédő a minimalista bobber hatásért, kombinált lámpával
Gumiágyazású kormánytartó acél emelőkkel a vibráció csökkentésért és az     egyszerű designért
Rozsdamentes acél mini ape-hanger kormány
17.8 literes Fat Bob benzintartály
Szóló ülés
Középre helyezett lábtartók és karok
Michelin Scorcher gumik: 100/90B-19 57H első, 160/70B-17 73V hátsó
Krómozott kipufogó dupla, lecsapott dobokkal

Még nincs értékelve