Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A légierő is figyelte a Mikulást

forrás: hvg | 2012.12.25. |
A légierő is figyelte a Mikulást
Izzottak a telefonvonalak a Colorado állambeli Peterson légitámaszponton, ahol a hagyományokhoz híven az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) önkéntesei idén is nyomon követik a Mikulást.

A légtérvédelmi parancsnokság 1955 óta tájékoztatja a gyerekeket a Mikulással kapcsolatos kérdésekről. A hagyomány egy félreértésnek köszönhető: 1955-ben a Colorado Springs című újság arra buzdította a gyerekeket, hívják forródróton a Mikulást, azonban téves számot adtak meg. Így végül több tucatnyi gyerek a NORAD elődjének számító intézményt tárcsázta. A szolgálatban lévő tisztek belementek a játékba és információkkal szolgáltak a kicsiknek arról, épp merre jár a Mikulás.

Tavaly rekordot jelentő 107 ezer hívás érkezett az önkéntesekhez, idén minden bizonnyal újabb rekordról számolhatnak be a program képviselői. A NORAD információi szerint a mikulás közép-európai idő szerint hétfő este Pakisztán környékén járt, és haladt nyugat felé, addigra már kétmillió ajándékot osztva ki.

A leggyakoribb kérdések között van a Mikulás korát firtató. A NORAD válasza erre az, hogy nem tudni biztosan, de legalább 16 évszázados. Az önkénteseket arról is előszeretettel faggatják a gyerekek, hogy miként tudnak repülni a rénszarvasok, illetve hány manója van a Mikulásnak. Fontos kérdés, hogy hoz-e az ősszakállú ajándékot a kutyáknak. Vannak szomorúbb kérdések is, egy kisfiú például azt firtatta, hogy mikor visz a Mikulás ajándékot a mennybe - kiderült ugyanis, hogy a gyerek lánytestvére meghalt az idén. "Azt hiszem, a télapó oda ment először" - válaszolta a hívást kezelő önkéntes. Karácsony három napja alatt egyébiránt 1200 önkéntes dolgozik a parancsnokságon váltásokban, hogy a gyerekek rendelkezésére álljon.

Még nincs értékelve