Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az idén év végén negyedével több időt töltenek utazással a magyarok

forrás:MTI | 2012.12.28. |
gazdaság, turizmus
Az idén év végén negyedével több időt töltenek utazással a magyarok
Tavalyhoz képest átlagosan 25 százalékkal több időt töltenek otthonuktól távol a magyarok az év utolsó hónapjában; a karácsonyi és szilveszteri időszakban egyértelműen a fürdővárosok a legnépszerűbbek, a TOP 10-es listát idén is Hajdúszoboszló vezeti a Szallas.hu évzáró statisztikái szerint.

Az MTI-nek pénteken eljuttatott közlemény szerint egyre népszerűbbek a kisebb vendégházak és panziók a karácsonyi és szilveszteri időszakban, és jól megfigyelhető, hogy a klasszikus wellness pihenés mellett egyre markánsabb az igény a programturizmus iránt, vagyis folyamatosan nő az aktív kikapcsolódást kereső utazók száma.
   
Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője a közleményben kifejti: az egyes szállástípusoknál gyakorlatilag minden kategóriánál megfigyelhető, hogy 2011 decemberéhez képest nőtt a tartózkodási idő. "Azért is mehetünk több napra, mert egy éjszaka jellemzően 18-20 százalékkal kevesebbe kerül idén" - jegyezte meg.
   
Az év végén belföldön kikapcsolódni, pihenni vágyók szívesen látogatják a termálvízzel rendelkező településeket, a 10 legnépszerűbb üdülőhely több mint fele ebbe a kategóriába sorolható.
   
A közlemény szerint némi átrendeződés megfigyelhető az utóbbi egy évben: Hajdúszoboszló volt és maradt is az első helyen, Eger viszont a harmadikról a második helyre ugrott, miközben Budapest a második helyről eggyel hátrább, a harmadikra lépett.
   
Gyula az egy évvel ezelőtti nyolcadik helyről a negyedikre lépett, míg Hévíz a negyedikről csúszott az ötödik helyre. Zalakaros most a hatodik helyen áll, egy éve még ez a város volt az ötödik legnépszerűbb utazási célpont.
   
A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy 1,5 millió látogatóval rendelkezik. A hírben szereplő adatok a 2011 és 2012 decemberére vonatkozó foglalási adatokon alapulnak.

Még nincs értékelve