Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bevették a bringások a magyar tengert

Két keréken indult a nyári szezon a Balatonon

sajtóanyag | sajtófotó | 2013.04.27. |
Bevették a bringások a magyar tengert
Bár a Balaton vize még hűvös, a tó körül már elkezdődött a szezon: több mint 1700 lelkes bringás tekert a McDonald’s BringaMánia Balatonkörön. A legkisebbek a 6 kilométeres Köröcskét, a legbátrabbak a teljes, 206 kilométeres távot tették meg az ország legnagyobb vezetett kerékpártúráján. A program nem csak új távval, hanem az Alma Együttes dalpremierjével is színesedett, sőt, néhányan állatjelmezt is öltöttek, így már azt is tudjuk, hogyan bicikliznek az oposszumok: gyorsabban a tigrisnél.

Lassan maga mögött hagyja a gyerekkort a McDonald’s BringaMánia Balatonkör, idén tizennegyedik alkalommal, ezúttal már négy távon tekerhettek a résztvevők. A Köröcske (6 km), a Kiskör (85) és a Nagykör (206 km) mellett a Családi kör (25 km) táv is bekerült a programba. Az új, 25 km-es kör ideális hétvégi sportprogramot kínált a családoknak a napsütéses áprilisi hétvégén – Rákóczi Feri és családja is ezt a távot választotta. A legfiatalabb résztvevő vasárnap lesz másfél éves, szülei négy éve a Balatonkörön ismerkedtek meg, és a „szülinap” mellett évfordulójukat is a túrán ünnepelték.

A gyakorlottabb bringások a 85 km-es túrán vettek részt, Tihanyból komppal tértek vissza Balatonföldvárra. Aki pedig igazi kihívásra vágyott, hajnalban rajtolt, és a teljes 206 kilométeres partszakaszon kerülte meg a Balatont – az első három kerékpáros háromnegyed háromkor, bő hét órányi kerekezés után ért célba.

A rendezvény központja Balatonföldváron volt, innen indultak és ide is tértek vissza a túrák. A családok siettek, hogy a gyerekek kedvéért visszaérjenek az Alma Együttes különleges koncertjére. A BringaMánia közönsége előtt debütált ugyanis a banda új dala, a „Nyisd ki a szíved” – jókedvű koncertjüket a gyerekek és szüleik együtt tapsolták végig. A földvári strandon egész nap játékos bringás közlekedésbiztonsági oktatóprogramokkal várták a lelkes túrázókat és érdeklődőket, és a helyszínen készült „bringás és gazdája” portréfotókkal minden résztvevő megörökíttethette magát kerékpárjával.

Még nincs értékelve